Prins William en prins Harry over hun moeder: “Ze was heel ondeugend”

Door De Redactie

Prins Harry en prins William onthullen in een gloednieuwe documentaire waarom Diana zo’n fantastische moeder was. 

Eind augustus is het exact twintig jaar geleden dat prinses Diana om het leven kwam tijdens een auto-ongeluk in Parijs. Naar aanleiding daarvan verschijnt volgende maand de documentaire Diana, Our Mother: Her Life and Legacy. In deze documentaire halen haar zonen William en Harry herinneringen op aan hun moeder terwijl ze door hun vele familiealbums bladeren.

Samen openhartig

Het is de eerste keer dat William en Harry samen in de media vertellen over Diana als ‘hun’ moeder. In onderstaande video lichten de broers al een tipje van de sluier. Zo vertelt Harry: “Ze was één van de meest ondeugende ouders.” Waarna William aanvult: “Ze begreep dat het echte leven zich buiten de paleismuren afspeelde.”

PHOTO: Princess Diana, Princess of Wales and her sons Prince William and Prince Harry attend the Heads of State VE Remembrance Service in Hyde Park, May 7, 1995 in London, England.
Anwar Hussein/Getty Images

Beste moeder

Voor Harry is ze de beste moeder in de wereld. “Ze was onze mama en dat is ze nog steeds en natuurlijk zeg je als zoon altijd dat jouw moeder de beste is. Zo voelen we het aan”, besluiten de jongens.

De meeslepende en onthullende documentaire is later deze maand in het Verenigd Koninkrijk te zien via ITV.

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=oNIRVe_IWZE

Lees ook: