Getty Images

Hierover maken we het meest ruzie met onze tieners

Door Sara Dekens

Ook al lijkt het op sociale media soms allemaal perfect, elk gezin heeft zijn issues en discussies. Dat we soms ruziemaken met onze tieners hoeft dus absoluut geen probleem of geheim te zijn. Maar waarover gaan die ruzies zoal? Wel, hierover:

Ruzie met onze tieners: enkele herkenbare voorbeelden

Gaan slapen

Het moment waarop kinderen moeten gaan slapen staat waarschijnlijk ook bij jou vaak ter discussie. Jij bepaalt namelijk dat het bedtijd is terwijl je kinderen absoluut nog niet moe zijn. En ja, morgenvroeg staan ze zonder morren op tijd op om naar school te gaan. Niet dus…! Als mama of papa weet je best wanneer het slaaptijd is, maar weten die ouders van al die andere kinderen in de klas dat wel? Want die lijken allemaal langer te mogen opblijven.

Huishoudelijke taakjes

Een taakjesbord, we hebben het allemaal al meermaals geïntroduceerd. In het begin lijken de kinderen nog enthousiast, maar na enige tijd treedt gewenning op en steekt de ruzie met je tieners over de huishoudelijke taakjes opnieuw de kop op. Wie moest vandaag de vaatwasser uitladen? Ja, de hond wil ook buiten als het regent, dus kom op!

Hoeveelheid zakgeld

De maand is amper begonnen en opeens lijkt al het zakgeld als sneeuw voor de zon verdwenen. Hebben ze weer wat nieuws voor hun game gekocht of zijn ze langs de snoepwinkel gepasseerd na school? Maak kennis met het pruillipje, de puppy-ogen en het smekende please, mama als ze wat euro’s tekortkomen voor een uitje met de vriend(in).

Schermtijd

Een punt van eeuwige discussie in menig gezin, zeker met tieners in huis. Ze lijken wel vergroeid met hun smartphone en nemen ‘m echt overal mee naartoe. Hoe vaak moeten we het nog herhalen? Geen schermpjes aan tafel!

Huiswerk

Heb jij een kind in huis dat altijd op tijd z’n huiswerk maakt zonder dat je er achteraan moet? Dan heb je geluk, want het huiswerk blijft een van de onderwerpen waar het meest ruzie over gemaakt wordt. ‘Vergeet je je huiswerk niet?’ vragen we vriendelijk, waarop het antwoord steevast is: ‘Jahaaa, dat ga ik zo dadelijk doen’. Of niet, weten wij. En dan vragen we het wat later nog eens. En nog eens.

Kleren op de vloer

Je vraagt je soms af waarom tieners een kleerkast in hun kamer hebben. De grond is toch net zo goed? Als je geluk hebt, ligt er enkel vuile was op de grond en kun je een keer per week alles bij elkaar rapen om in de wasmachine te stoppen. Erger wordt het wanneer de grond bezaaid is met een mix van vuile kleren, schone kleren en kleren die ze slechts 1 dag hebben aangedaan. Begin maar te sorteren. Zucht!

Lege verpakkingen in de kast

Hoe vaak hebben we niet gezegd dat wie het laatste koekje pakt, de lege verpakking in de vuilnisbak gooit? Net hetzelfde met het laatste beetje melk of fruitsap in de fles. Moeilijk is dat niet, en toch blijven de lege verpakkingen de oorzaak van menig ruzie met onze tieners. De echte slimmeriken laten een enkel koekje in de doos, want ‘dat is geen lege verpakking, hé, mama’.

Ruzie met je kinderen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content