©Yannig Van de Wouwer

Staycation met kinderen: ‘Hartje Zomer’ in de Schorre

Geen Tomorrowland dit jaar, maar wel een aanbod voor gezinnen om U tegen te zeggen. Onder de naam “Hartje Zomer” presenteren Provinciaal Recreatiedomein De Schorre en Tomorrowland een gigantisch aanbod aan leuke zomerse activiteiten, nog tot eind augustus. We lijsten enkele toppers uit hun aanbod voor je op.

Het wereldbekende dancefestival gaat dit weekend niet door. Maar in de plaats daarvan is de Schorre in Boom er deze zomer helemaal voor gezinnen. Ontdek het super uitgebreide aanbod van Hartje Zomer.

Workshop ‘Beeldig zelfportret’

Workshop Beeldig Zelfportret©Studio Maria

In elk kind schuilt een grote kunstenaar, daar zijn Liesbeth & Liesbeth van Studio Maria van overtuigd. Zij organiseren een super fijne workshop om kinderen te helpen de kunstenaar in zichzelf te ontdekken. En we beginnen bij het begin, want maakte niet elke beroemde kunstenaar ooit een prachtig zelfportret?

Meer info en tickets

Trollenvertellingen

Trollenvertellingen
©ID/Benoit De Freine


Zeven trollen, elk op hun eigen plek, elk met hun eigen geheim. Bij één van hen -verscholen in het bos- staat een verteller. Hij neemt jullie mee in het verhaal van kleinste trol Nora.

De vertelling duurt een 15 à 20 tal minuten waarbij je nadien een De Schorre Doeboek krijgt met leuke opdrachten en een trollenplan waarmee je op een speelse manier de trollen en De Schorre ontdekt. Ga op pad met het hele gezin en kleur jullie eigen Trollenverhalen in.

De vertellingen zijn onstaan uit een samenwerking met de Gezinsbond en zijn gericht op gezinnen met kinderen tot 12 jaar.

Meer info en tickets

Gocarts

gocarts
©De Schorre

Voor gocarts moet je dit jaar niet naar de kust. Ontdek De Schorre op een manier dat je nog nooit hebt gedaan: laag boven de grond, snel en sportief! Je kunt de gocarts niet op voorhand reserveren.

Wobbelfun

Wobbelfun
©We Have Heart

Wist je dat samen op de wobbel spelende basiszintuigen zoals tast, goede houding, het evenwicht, visie en geur versterkt? En hoe beter je deze stimuleert, hoe groter het zelfvertrouwen waarmee je kind door het leven gaat! Een les wobbelfun biedt een mooie balans van enerzijds fun en beweging en anderzijds samenhorigheid, concentratie, verbinding met je lichaam en rust.

Er zijn een hele zomer lang lessen voor kinderen en lessen voor ouder & kind samen.

Meer info en tickets

Circus Terras

Circus Boxtalino
©Circus Boxtalino

Circus Boxtalino verwelkomt je graag in hun overdekt gezellig terras met ruime familietafels. Een fantastisch speelparadijs voor de kinderen en een veilige oase van rust voor de volwassenen. Ook geschikt bij regenweer!

Het circusterras is elke dag open van 14.00 tot 17.30 uur.

Eindeloos Hinkelpad

Hinkelpad De Schorre

©ID/Benoit De Freine

Speciaal voor de kleine bezoekers maakte De Schorre in samenwerking met Studio Maria een ‘Eindeloos Hinkelpad’ op de Deltaweide. Het hinkelpad is 300 meter lang en naast hinkelen zijn er nog leuke opdrachten zoals springen als een rugstreeppad en dansen zoals op Tomorrowland. Hoe lang kun jij het volhouden?

Het hinkelpad is elke dag vrij toegankelijk.

Zin in meer?

Ontdek hier het volledige aanbod en reserveer je tickets.

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Onze tips voor een staycation met kinderen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content