“Mijn zoon die uit zichzelf ‘I love you’ zegt, daar doe ik het voor”

Deze week staat Libelle helemaal in het teken van Moederdag. Daarom stelden wij aan een aantal mamabloggers enkele vragen over het moederschap. Vandaag aan de beurt: Sabrina van Zebra Zonder Strepen. 

Hoe zou jij het mama zijn omschrijven in vijf woorden?

Sabrina: “Voor mij betekent het mama zijn dat je liefdevol moet zijn. Elke dag is een nieuwe dag vol verwondering en verrassing want je kinderen leren telkens iets nieuws bij. Het is heel vermoeiend, maar ook hemels tegelijkertijd.”

Wat vind je het mooiste aan het moederschap?

Sabrina: “Ik vind de spontane momentjes waarbij je vol verwondering naar je kinderen kijkt, het allermooist. Kinderen zijn zo spontaan. Ze vliegen in je armen of zingen liedjes waarvan je niet wist dat je ze kende. Je zoon die uit zichzelf ‘I love you’ zegt, dat maakt mij instant gelukkig. Mijn hart maakt een sprongetje en laat mij met verbazing achter. Ik kan alleen maar met een grote glimlach kijken naar mijn kindjes en gelukkig zijn.”

Mama zijn is niet alleen rozengeur en maneschijn. Hoe ga je om met moeilijke momenten?

Sabrina: “Er zullen altijd moeilijke momenten zijn, daar moet iedereen door. Meestal tel ik even tot 10 en hoop ik dat het snel overwaait. Ik durf al eens mijn stem verheffen en terug de puntjes op de i te zetten.”

https://www.instagram.com/p/BOnBVHXgPjd/?taken-by=zebrazonderstrepen

Wat wens je je kinderen toe?

Sabrina: “Ik wens ze het leven toe waarvan ze dromen. Waar en met wie dat ook mag zijn. Ik hoop dat ze weten dat altijd bij hun mama en papa terecht kunnen, welk probleem het ook is.”

Welke raad zou je geven aan mama’s die hun eerste kindje verwachten?

Sabrina: Geloof in jezelf en nog belangrijker: luister naar jezelf. Jij bent degene die alle antwoorden in zich heeft!

Wil je graag kennismaken met Sabrina’s leven, surf dan naar haar hele mooie blog. Die kan je vinden op www.zebrazonderstrepen.be!

Meer mama vind je hier:

Partner Content