Openhartig gesprek met Françoise Desguin, mama van onze premier

Openhartig gesprek met Françoise Desguin, mama van onze premier
© Ann De Wulf

Libelle-redactrice Annelies ging langs bij Françoise Desguin (81), moeder van premier Alexander De Croo. Een schijnbaar onvermoeibare madame met pit én met een groot moederhart!

“Alexander was ne casse-cou. Zag hij een boekenrek? Hij kroop op die planken. Alles wat bougeerde, moest hij uitproberen”

Als ‘The Crown’ – de populaire Britse serie over het koningshuis – ooit een Vlaamse versie maakt, dan zou de Lepelstraat in Brakel het gedroomde decor zijn. Hier staat de imposante villa van de familie De Croo, een dynastie op zich. Aan het hoofd: Herman De Croo (83), liberaal boegbeeld, ex-minister, ex-burgemeester van Brakel en minister van staat en 52 jaar onafgebroken parlementslid. Al 59 jaar aan zijn zijde: Françoise Desguin (81), advocate en ereplaatsvervangend rechter. Samen kregen ze twee kinderen: Alexander (45), die twee huizen verderop woont en sinds 1 oktober premier van België is, en dochter Ariane (42),  die in Brussel woont en gespecialiseerd is in intellectuele rechten.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Nog meer hartverwarmende gesprekken:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)