4x manieren om je relatie te versterken in mei

Door Celine Werner

Ah de lente: de vogeltjes fluiten, de bloemen staan in bloei, en jij en je partner kunnen weer volop van elkaars gezelschap genieten. Die vervelende pollen vergeten we gewoon even. Vertoont jouw relatie toch nog wat mankementjes? Met deze tips is alles weer koek en ei. 

Fake it till you make it

Volgens Harvard psychologe Holly Parker kan een positieve ingesteldheid al veel doen. Het glas is dus niet halfleeg, maar wel halfvol. Maak jezelf wijs dat jouw metgezel op George Clooney lijkt, en dat hij de meest attente man is die je kent. Want na een tijdje zul je dat ook daadwerkelijk geloven.

Lavendel kan wonderen doen

Lavendel heeft een gunstig effect op je relatie! Vreemd, zul je denken. Dit komt doordat deze plant de stress vermindert en mentale rust geeft, waardoor jullie elkaar weer met andere (liefhebbende) ogen zullen bekijken.

Trek eropuit

Een daguitstap, een tripje naar een buurland of een grote reis: er samen op uit trekken is een geweldig goed idee. Want het is niet alleen bevorderlijk voor de communicatie, het verkleint ook de kans op een scheiding en het geeft ook een goed gevoel tout court.

De relatie met jezelf

De relatie met jezelf zal zonder enige twijfel een invloed hebben op je band met anderen. Iemand met veel zelfvertrouwen heeft vaak ook een betere verstandhouding met de mensen rondom zich. En bovendien zal die zelfzekerheid ervoor zorgen dat je constructiever en positiever zult reageren tijdens een conflict.

Makkelijke tips, vind je niet? Kleine moeite, groot verschil!

Bron: purewow.com – Beeld: gettyimages.be

Ook over relaties:

Partner Content