4x manieren om je relatie een lentekuis te geven

Door Celine Werner

Je kunt de lente al ruiken! Maar hem echt al voelen? Neen, dat nog niet. Ben je de frisse temperaturen en donkere dagen ook zo beu? En heeft dit ‘sombere’ gevoel een invloed op de verstandhouding tussen jou en je partner ? Tijd voor een grote lentekuis binnen jouw relatie, denken we dan!

En eens je de nodige maatregelen getroffen hebt, kun je volop samen genieten van dat heerlijke terrasjesweer.

Get over it!

We begrijpen het, van veel binnenzitten en koude seizoenen raak je wat verbitterd. Bijgevolg zeur je ook sneller over de vuilbak die manlief vergat buiten te zetten, of een rondslingerende natte handdoek op de vloer. Ons advies nu de lente aanbreekt: get over it! Probeer deze kleine details wat over het hoofd te zien, om onnodige discussies te vermijden.

Gun elkaar de nodige aandacht

Na een lange drukke werkdag, is het vaak verleidelijk (vooral als het snel donker wordt) om een hele avond voor de televisie te hangen, of doelloos op je smartphone te scrollen, zonder dat je elkaar de nodige aandacht gunt. Probeer dus dagelijks zeker genoeg met elkaar te praten, want enkel zo toon je aan dat je om je partner geeft en ook belang hecht aan zijn of haar welzijn.

Probeer negatieve gedachten te vermijden

Je vindt het huis te klein, jouw maag doet pijn, jouw baas irriteert je, er zijn soms genoeg redenen om over te zeuren. Maar het constant over jouw negatieve gedachten hebben met je levensgezel is allesbehalve verstandig. Probeer ook over positieve dingen te communiceren, of beter nog, geef hem of haar een compliment.

Doe letterlijk de lentekuis

Het is wetenschappelijk bewezen dat je stress krijgt van rommel in huis. Haal er met andere woorden een bezem en vod bij, en geef je woning een goeie opfrisser. Wedden dat jullie er alletwee blij van worden?

Bron: purewow.com

DE HAPPY HOME CHALLENGE: WE GAAN ER SAMEN VOOR!

Samen maken we ons huis hélemaal lentefris. Klik hier om je in te schrijven en ontvang onze gratis 21-dagen kalender van de Happy Home Challenge. Een stap-voor-stapaanpak, met een eindresultaat om fier op te zijn! Doe je mee?

Happy Home Challenge

Ook interessant:

Partner Content