5 dingen waarvan je niet wist dat ze je moe maken

5 dingen waarvan je niet wist dat ze je moe maken
Tired woman. (Photo by: BSIP/UIG via Getty Images)

Kruip je steevast op tijd je bed in en slaap je als een roosje, maar ben je toch altijd moe? Neem dan deze zaken eens onder de loep:

Te veel rommel (op je bureau)

Rommel is een echte boosdoener voor jouw innerlijke rust. Hoe meer spullen je in je vizier hebt, hoe uitputtender voor je geest. Begin dus al met een clean desk op je werk. Hoe minder prikkels, hoe beter.

Te lang niet eten

We kennen het allemaal: op het werk is het ontzettende druk en de ene deadline volgt de andere op. En plots is het middaguur al gepasseerd. Slecht nieuws voor je energieniveau, want je lichaam heeft immers brandstof nodig om de dag door te komen. Kies voor gezonde tussendoortjes!

‘s Morgens je work-out skippen

Of je nu de dag begint met wat squats, gewichtjes of wat yoga maakt niet zo erg veel uit. Onderzoek toont aan dat een ochtendlijke work-out van 20 minuten je een echte energieboost geeft en je dus alerter maakt doorheen de dag.

Niet genoeg ijzer opnemen

Een ijzertekort staat gelijk aan vermoeidheid. Ijzer zorgt ervoor dat er voldoende zuurstof doorheen je lichaam gepompt wordt. Kies voor groene bladgroenten, eieren, tofu, noten,… Combineer het met voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C, omdat dit de opname van ijzer bevordert.

Te veel slapen

We doen het allemaal: extra veel slapen als je moe bent. Maar net dat is niet goed, volgens onderzoekers. Het is vooral de kwaliteit van de slaap die telt, niet de kwantiteit. Te veel slapen kan er zelfs voor zorgen dat je moeilijker in slaapt valt en vaker rusteloos bent.

Bron: purewow.com

Meer lezen?

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)