5 redenen om te ontbijten als een keizer

5 redenen om te ontbijten als een keizer

Zonder een goed ontbijt kan je je niet concentreren en voel je je futloos. Toch zijn er een hoop mensen die deze goede raad in de wind slaan en regelmatig het ontbijt overslaan. Zonde, hier vertellen we jou waarom.

 1. Een lege maag is nefast voor de concentratie. Als je niet hebt ontbeten zal je niet zo productief zijn.
   
 2. Na een nachtje slapen, sta je op met een lege maag. Het is nodig om ’s ochtends iets te eten zodat je lichaam energie krijgt om goed te functioneren.
   
 3. Als je ’s ochtends niet hebt gegeten, zal je een reuzehonger hebben tegen de middag. De kans dat je dan een grotere portie dan normaal neemt, is bijzonder groot. Het is echt belangrijk om je voeding over drie evenwichtige maaltijden te spreiden.
   
 4. Als je geen ontbijt verorbert, kan dat in de loop van de voormiddag zorgen voor een daling van de suikerspiegel. Je voelt je slap, futloos en niet energiek. De kans is groot dat je later die dag een enorme eetlust zal krijgen.
   
 5. Met een lekker ontbijt in je maag, zal je niet zo snel naar de snoepautomaat lopen in de voormiddag.

Wist je dat…

…mensen die ontbijten minder vaak zwaarlijvig zijn? Ze hebben ook minder kans op diabetes en hart- en vaatziekten. Dat blijkt uit een studie van de American Heart Association.

…mensen die ontbijten beter bestand zijn tegen stress? Als je de dag rustig begint met een gezellig ontbijt wapen je je tegen de stress die een drukke werkdag met zich meebrengt.

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)