5 tips om een herfstdipje te voorkomen

5 tips om een herfstdipje te voorkomen
Getty Images

Herfstblues… ken jij ze ook? Het is een dipje dat bij veel mensen plots kan opduiken. De koude wind, regen en weinige zonnestralen maken ons makkelijk somber. Met deze vijf tips kun je een herfstdipje voorkomen!

5x tips tegen een herfstdipje

Plan een gezellige avond met je bubbel

Het regent, en je hebt geen zin om naar buiten te gaan. Dan nestel je je toch gewoon knus in je zetel met een dekentje en warme kop koffie of thee? Hoewel dit aanlokkelijk klinkt, is het belangrijk dat je jezelf niet gaat isoleren! Maak tijd vrij met je dichte bubbel om samen iets te doen. Een leuk spelletje, een etentje waar jullie extra jullie best doen om er een warme, ontspannen avond van te maken. Zo heb je een leuke babbel en voel je je vol energie.

Doe eens iets nieuws

Iets wat je nog nooit in je leven gedaan hebt, zorgt voor nieuwe prikkels in je hersenen. Je wordt onmiddellijk vrolijker en slimmer. Of je nu kiest voor breien, yoga, een cursus Engels of Frans, … het maakt niet uit!

Zorg voor voldoende vitamine D

Onze bron aan vitamine D, de zon, laat ons in de herfstperiode eventjes in de steek. Om een tekort aan vitamine D te voorkomen, is het dus belangrijk om de juiste voedingsmiddelen te eten. Kies voor vette vis, vlees en eieren. Pas wel op met vitaminesupplementen. Neem ze enkel op aanraden van je huisarts, als er dus écht een tekort bij je werd vastgesteld.

Slaap voldoende en volg het ritme van je lichaam

Je lichaam moet wennen aan de koudere temperaturen. Hierdoor worden veel mensen vermoeid. Blijf niet wakker! Slapen doe je als je lichaam aangeeft dat je moe wordt. Is dat eens wat vroeger dan gewoonlijk? Dan mag je daar gerust aan toegeven. Zolang je maar goed naar je lichaam luistert. Zit je slaapritme toch niet zo goed? Dan leggen we je in dit artikel uit hoe je terug voor een goed slaappatroon kunt zorgen.

Kies voor lekkere winterse stoofpotjes

Maak lekkere stoofpotjes, ovenschotels en wildgerechten. Door veel dierlijke proteïnen te eten, maakt je lichaam meer cortisol aan, een natuurlijke oppepper voor je gemoedstoestand!

Met onderstaande receptjes voorkom je dus zéker een dipje:

Zo geniet je nog meer met volle teugen van het herfstseizoen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)