6 signalen dat jij te weinig slaapt

te weinig slaapt

Je voelt je vermoeid en je hebt weinig energie. Als je te weinig slaapt dan merk je dat al heel snel. Toch zijn er ook andere signalen die het je duidelijk maken.

Je bent uitgehongerd

Als je de hele dag honger hebt, kan dat het gevolg zijn van te weinig slaap. Weinig slaap doet je vooral hunkeren naar junkfood, vandaar de hogere kans op zwaarlijvigheid bij slaaptekort.

Somberheid

Slaaptekort is slecht voor je stemming. Chronisch slaaptekort verandert het serotoninesysteem in de hersenen. Te weinig serotonine zorgt voor depressie en stress.

Je bent vergeetachtig of ongeconcentreerd

Je steekt de schuld van je concentratieprobleem misschien op je leeftijd of je overvolle mailbox, maar een gebrek aan slaap kan de echte schuldige zijn.

Je raakt niet van je verkoudheid af

Ook als je blijft snotteren is het een goed idee om je slaapschema te controleren. Mensen die minder dan zeven uur per nacht slapen hebben namelijk drie keer meer kans om een verkoudheid te krijgen dan degene die minstens een nachtrust van acht uur hebben.

Je bent onhandig

Het is niet exact duidelijk waarom, maar vermoeide mensen hebben tragere en minder precieze motorische vaardigheden. Vooral je reflexen zullen eronder lijden, net als je evenwicht, dieptezicht en reactietijd.

Je hebt een laag libido

Als jij en/of je partner niet in de juiste stemming raken en er geen sprake is van stress of een gezondheidsprobleem, dan is het hoog tijd om wat meer te slapen.

Lees ook zeker even deze:

Vorig artikel
Goed slaapmiddeltje: bruine rijst
Volgend artikel
Zeven zomerse trends in zonnebrillen

Waardebon voor Domo elektrische spiraalsnijder + kookboek

Hou je van gezonde gerechtjes, maar vind je al dat snijwerk vooraf maar niets? Dan helpen Shedeals en AVEVE je uit de nood. Deze duurzame, gemaakt uit inox, elektrische spiraalsnijder ‘My Vegetable’ van Domo snijdt al je groenten en fruit in een mum van tijd in fijne slierten. Wil je graag inspiratie opdoen voor nieuwe gerechten? Dat vind je in het kookboek ‘Tasty & Healthy' met 94 recepten en meer dan 100 gezonde weetjes. Download snel je Shedealsvoucher en geniet van deze 2 producten aan de helft van de prijs. 

gratis