6 signalen dat jij te weinig slaapt

Door De Redactie

Je voelt je vermoeid en je hebt weinig energie: als je te weinig slaapt, dan merk je dat al heel snel. Toch zijn er ook andere signalen die het je duidelijk maken.

Je bent uitgehongerd

Als je de hele dag honger hebt, kan dat het gevolg zijn van te weinig slaap. Weinig slaap doet je vooral hunkeren naar junkfood, vandaar de hogere kans op zwaarlijvigheid bij slaaptekort.

Je voelt je somber

Slaaptekort is slecht voor je stemming. Bovendien verandert chronisch slaaptekort het serotoninesysteem in de hersenen. Geen klein bier, want te weinig serotonine zorgt voor depressie en stress.

Je bent vergeetachtig of ongeconcentreerd

Je wijt je concentratieprobleem misschien aan je leeftijd of je overvolle mailbox, maar een gebrek aan slaap kan de echte schuldige zijn.

Je raakt niet van je verkoudheid af

Ook als je blijft snotteren is het een goed idee om je slaapschema te controleren. Mensen die minder dan zeven uur per nacht slapen hebben namelijk drie keer meer kans om een verkoudheid te krijgen dan degenen die een nachtrust van minstens acht uur hebben.

Je bent onhandig

Het is niet exact duidelijk waarom, maar vermoeide mensen hebben tragere en minder precieze motorische vaardigheden. Vooral je reflexen zullen eronder lijden, net als je evenwicht, dieptezicht en reactietijd.

Je hebt een laag libido

Als jij en/of je partner niet in de juiste stemming raken en er geen sprake is van stress of een gezondheidsprobleem, dan is het hoog tijd om wat meer te slapen.

Worstel je al langer met vermoeidheid? Dan kun je in dit artikel alles lezen over hoe je dit net kunt vermijden en wat je kunt doen als je écht last hebt van slapeloosheid. Denk je dat je een slaapstoornis hebt? Lees er alles over in dit duidelijke artikel.

Lees ook zeker even deze artikels:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content