detox tips

6 tips voor een dagelijks detox-effect

Door De Redactie

De feestdagen zijn achter de rug. Het nieuwe jaar is gestart en dat betekent detox-tijd! Iedereen kent ongetwijfeld de sappenkuurtjes. Is dat wat te extreem voor jou? Met deze 6 tips draag je wel nét dat beetje extra zorg voor je lichaam. 

  • Begin de dag met yoga en laat je telefoon links liggen. De extra minuten die je spendeerde aan snoozen of sociale media kun je beter gebruiken om meteen los te komen met enkele yoga-oefeningen. Pluspunt: het bevordert je geestelijke rust. Namasté.
  • Drink voor het ontbijt een glas lauw water met 1/4de theelepel cayennepeper en het sap van een halve citroen. Dat bevordert de ontgiftende werking van je lever. Zo krijg je alvast een dosis vitamine C binnen, wat ook meteen goed is voor het immuunsysteem.
  • In de plaats van je dagelijkse kop(jes) koffie kun je eens thee drinken. Op die manier krijg je minder cafeïne binnen, een stof die belastend kan zijn voor je organen. Kies je je thee op basis van paardenbloem, zoethout, gember of kurkuma? Dan win je dubbel. Deze ingrediënten geven je een make-over van binnenuit.
  • Eet voldoende groenten. Deze zijn natuurlijk allemaal gezond, maar sommigen zijn nog beter. Koolsoorten, groene bladgroenten of wortelgroenten spelen een rol bij de ondersteuning van je leverfunctie.
  • Het klinkt heel logisch, maar we durven het allemaal weleens te vergeten: beweeg voldoende. Je hoeft niet meteen te trainen voor de halve marathon. Maar parkeer de auto eens wat verder weg, zo strek je de benen.
  • Bij het kiezen van een tussendoortje, probeer dan voor de zo puur mogelijke variant te gaan. Bewerkte voeding zit vaak vol met stoffen die je lichaam niet nodig heeft. Het vraagt wat meer improvisatie om met zuivere producten aan de slag te gaan. Maar wanneer je je zelfgemaakte granola-repen zonder toegevoegde suikers uit de oven haalt, ben je vast en zeker trots op jezelf. En terecht!

Gastredacteur: Maaike Vermeir

Beeld: Getty images 

Meer lezen?

Partner Content