Uitgetest: kleine halters van Decathlon

Door De Redactie

Afslankambassadrice Ivonna testte twee haltertjes uit om haar armspieren te trainen. Ontdek hier haar ervaring met de oefeningen thuis!

Wat heb je gekregen en hoe gebruik je het?

Decathlon gaf mij twee halters van 500 gram cadeau. Die gebruik ik elke ochtend bij het opstaan. Ik ga rechtop zitten in bed en train mijn armspieren door een zijwaartse beweging te maken. Dat is vrij licht, maar wel ideaal om de ochtend mee te starten! In de loop van de dag steek ik een tandje bij en doe ik dezelfde oefening met waterflessen (1,5 liter) in de keuken. Krachtoefeningen doe ik weinig of niet omdat die te belastend zijn voor mij. Als compensatie gebruik ik wel elke dag mijn hometrainer. En dit tot wel driemaal per dag.

Hoe vaak doe je de oefeningen?

Minstens vijfmaal per week. Zowel opwaarts als zijwaarts en dat elke keer voor een sessie van 10 per dag.

Kun je ze makkelijk volhouden?

In combinatie met de oefeningen op mijn hometrainer is dit heel makkelijk vol te houden. Ik ga de haltertjes dan ook zeker nog altijd gebruiken in de ochtend! Het enige waar ik het af en toe nog altijd moeilijk mee heb, is nee zeggen tegen lekkere verleidingen als ijs, een pannenkoekje of een glaasje wijn bij het eten. De oefeningen moeten dit dus compenseren!

ivonna2

Benieuwd naar Myra’s ervaringen met thuis sporten? Ze kan het alleen maar aanraden!  

Partner Content