7x dingen die je herkent als je enig kind bent

Door Celine Werner

Enig kind zijn heeft z’n voor- en nadelen. Aan de ene kant kan het gemis van broers of zussen leiden tot verveling en eenzaamheid. En ook met de vooroordelen die mensen hebben moet je leren leven: want volgens hen ben je dan rot verwend en egoïstisch.

Maar het heeft natuurlijk — gelukkig maar — ook zijn pluspunten. Lees maar!

Enig kind? Dit zul je vast herkennen

1. Je hebt snel geleerd om zelfstandig te zijn

Als kind moest je de dingen zelf uitzoeken, aangezien er geen broers of zussen waren die jou een woordje uitleg konden geven. Maar dat maakt net dat je als volwassene sneller het heft in eigen handen durft nemen. Chapeau!

2. Egoïstisch en verwend? Jij bewijst hen het tegendeel

Doordat je al die jaren veel voor jezelf had, ga je net sneller geneigd zijn om zaken te delen. Wat dat verwend zijn betreft? Zeggen ze dat niet over bijna alle kinderen? En nog iets: waarschijnlijk moest jij een pak meer taakjes uitvoeren, dan kinderen die met meer thuis waren.

3. Je bent sociaal 

Net omdat je snel zelfstandig moest zijn, was je ook snel zelfzeker, waardoor je ook niet bang was voor sociale interactie, met wie dan ook. Nog steeds niet trouwens!

4. Je bent heel creatief  

Moest je thuis spelen, dan was dat vaak alleen, en dus moest je die speeltijd creatief aanpakken om het zo leuk mogelijk te maken. Hierdoor slaag je er in om zelfs excel er plezierig te laten uitzien.

5. Een hechte band

De band met je vrienden vind je ontzettend belangrijk! Dat is ook normaal aangezien je nooit een band hebt kunnen opbouwen met broers of zussen.

6. Je hebt een goede relatie met je ouders

Jij hebt de aandacht en liefde van je ouders nooit moeten delen met een ander, en dat werpt duidelijk z’n vruchten af. Dat geldt natuurlijk alleen als je de relatie goed hebt kunnen onderhouden, nadat je het huis uit ging.

7. Je hebt graag mensen om je heen, maar je bent ook graag alleen

De mensen rondom jou maken de tijden die je alleen moest zijn weer goed. Maar het stoort ook niet om soms alleen te zijn, want dat ben je zo gewoon. Toch?

Bron: brit.co – Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content