De fitnesstoestellen-gids

Met het typisch Belgisch druilerige weer heb je vaak geen zin om de deur uit te stappen, laat staan om te gaan sporten of naar de fitness te gaan. Dan zijn hometrainers en andere fitnessapparaten voor thuis dé oplossing! Maar hoe zit het nu juist met al die verschillende apparaten?

Voor je een fitnesstoestel aankoopt moet je jezelf de vraag stellen welk doel je voor ogen hebt en met welk apparaat je dat doel het beste kunt bereiken. Wij gidsen je alvast door de populairste fitnesstoestellen voor thuis om jouw keuze wat gemakkelijker te maken!

 De crosstrainer

Dit fitnesstoestel is vooral bedoeld als je je conditie wilt verbeteren. Door de loopplankjes voor je voeten en  hendels voor je handen lijkt het een beetje op langlaufen. Niet enkel traint het al je spieren, bovendien verbrand je er aardig wat calorieën mee. Geen wonder dus dat het één van de populairste en meest effectieve fitnesstoestellen is! Met twee keer per week 30 minuten op de crosstrainer kom je al een heel eind.

Een stepmachine

Wil je vooral afvallen? Dan is een stepmachine misschien meer voor jou. Het traint vooral de bovenbenen, billen en dijspieren. 10 minuutjes per dag op een stepmachine gaan dan misschien je uithoudingsvermogen minder verbeteren, je krijgt er wel strakkere billen van!

De loopband

Net als de crosstrainer, biedt de loopband je een klassieke full body workout. Je benen en armen worden getraind, maar ook je rug, buik en romp. Idealiter spendeer je er twee keer per week 30 minuten op, maar dat mag ook wat meer zijn natuurlijk. Al wandelend of al lopend werk je aan je conditie en verbrand je calorieën.

De hometrainer

Nog zo’n klassieker: de hometrainer. Vooral voor mensen met gewrichtsproblemen is dit toestel aan te raden. Net als de stepmachine train je vooral de bovenbenen, billen en dijspieren. Ook is het goed voor je uithoudingsvermogen! Ook hier moet je minstens twee keer per week 30 minuutjes mee bezig zijn. Is dat wat te saai voor jou? Fiets dan 10 minuutjes op een normaal tempo en verhoog je snelheid dan gedurende een minuut. 

Het roeiapparaat

Wil je gewicht verliezen, calorieën verbranden en je uithoudingsvermogen verbeteren? Dan kun je een roeiapparaat aanschaffen. Roeien is trouwens niet enkel een goede cardiotraining, met dit toestel train je ook nog eens je rug-, arm-, buik- en beenspieren. Bovendien is er weinig kans op blessures, het ideale apparaat dus voor mensen die het niet gewend zijn om veel te sporten. Hoe vaak je het doet en met welke intensiteit kies je zelf. Maar denk er aan: hoe regelmatiger je traint, hoe meer resultaat je ziet!

De trilplaat

Op een trillend platform gaan staan en wat oefeningen doen, te mooi om waar te zijn? Neen! Ondertussen is het wetenschappelijk bewezen dat een trilplaat echt helpt bij het afslanken en buikvet doet verdwijnen. Door de verschillende oefeningen kun je bijna elke spier in je lichaam trainen! Doe dit 3 keer per week ongeveer 20 minuten en je zal snel resultaat zien.

Kleine tip: fitnesstoestel hebben pas nut wanneer je er regelmatig gebruik van maakt. Zet ze dus ergens in het zicht op een aangename plaats en niet in een donkere kelder of stoffige berging.

Wil je jezelf motiveren met een nieuwe sportoutfit? Wij geven je inspiratie om te sporten in stijl.

Partner Content