9x dingen die gelukkige koppels met elkaar gemeen hebben

9x dingen die gelukkige koppels met elkaar gemeen hebben

Het parcours dat koppels samen afleggen is niet altijd vlekkeloos, dat kunnen zowel mensen met een prille relatie, als metgezellen die al jaren lief en leed delen, beamen. Hoe je die liefdesband sterk houdt, en hoe je elkaar (nog) gelukkig(er) maakt, lees je hier! 

Of misschien pas je deze negen tips al toe? Indien ja, doe zo voort!

9x tips voor happy koppels

Respect voor elkaars interesses

Alles leuk vinden wat je partner doet, en omgekeerd: het is schaars, maar eigenlijk ook een beetje saai. Het is toch een pak leuker als jullie totaal verschillende dingen fijn vinden, want zo kun je ook nog veel van elkaar leren. Toch? Hou jij van tennissen en hij van gamen? Goed zo! Heb respect voor elkaar interesses en laat je schat maar eindeloos kletsen over zijn of haar passie(s).

Eerst uitpraten, dan pas slapen

Tijdens een hevige ruzie is het verleidelijk om het licht uit te schakelen en je om te draaien, want op die manier heb je de strijd ‘gewonnen’. Maar als je ‘s anderdaags ontwaakt, voel je nog steeds dezelfde kwade gevoelens naar boven komen. Praat er daarom over voor je gaat slapen. Sommige kwesties zijn natuurlijk te ingewikkeld om ze met één babbel op te lossen, maar je zult ongetwijfeld een pak minder kwaad ontwaken.

Nooit beeld zonder klank

Communicatie is dé sleutel tot succes. Je maakt het alleen maar erger door dingen op te kroppen en er niet over te praten. Een tikkende tijdbom moet tenslotte ooit ontploffen.


giphy.com

Alles oké?

Het leven kan soms zo stresserend zijn, dat we vergeten te polsen hoe het met een ander gaat. Door aan je metgezel te vragen of alles oké is, toon je dat je aan hem of haar denkt. Lief van je!

Prioriteiten kennen

Rekeningen betalen, is niet meteen de leukste bezigheid. Maar door dit samen — op tijd en stond — in orde te brengen, vermijd je dat er ruzie van komt: “We hebben een boete omdat de elektriciteitsfactuur niet betaald is, en dat is jouw fout!”

Een eigen vriendengroep

Als jullie enkel gemeenschappelijke vrienden hebben, is de kans groot dat jullie écht altijd samen tijd spenderen. Mensen met persoonlijke vrienden, spreken vaker afzonderlijk af, waardoor er weer wat nieuws te vertellen valt.

Gelukkige koppels vergelijken zich niet met andere stellen

Hebben Sanne en Louis trouwplannen, en gaan Liesbeth en Tim een kind adopteren? Dan ben je blij voor hen, maar dat heeft weinig tot geen invloed op jullie keuzes. Dergelijke beslissingen maken jullie op jullie eigen tempo.

Elkaar aanmoedigen

Jij bent zijn of haar grootste fan. Heeft je schat promotie gekregen, of een loopwedstrijd gewonnen? Dan kan je geluk niet op.


giphy.com

Moeite voor elkaar doen

Nieuwe koppeltjes kunnen elkaar vaak geen seconde missen. Maar van zodra er wat meer sleet op de relatie komt, wordt liefhebben een werkwoord. Dat is trouwens geen slechte zaak, want hoe meer moeite je in iets steekt, hoe meer je terugkrijgt. Echt waar!

Bron: popsugar.co.uk – Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)