Dit is hét perfecte leeftijdsverschil voor koppels

Door Celine Werner

Ben je volop aan het daten, maar verloopt de zoektocht naar een nieuw lief wat stroef? Wij geven alvast een tip: let op het leeftijdsverschil tussen jou en je potentiële partner. Dan geeft toch al een beetje meer richting. 😉

Een jaar leeftijdsverschil of dezelfde leeftijd

Uit een onderzoek van de Emory Universiteit blijkt dat koppels met een jaar verschil sneller uit elkaar gaan dan koppels die even oud zijn. De oprichter van de datingsite OKCupid heeft hier een verklaring voor: hetero mannen geven in de eerste instantie een voorkeur aan jongere vrouwen, maar gaan uiteindelijk sneller contact zoeken met dames van dezelfde leeftijd.

5 jaar leeftijdsverschil

Een verschil van vijf jaar lijkt op het eerste zicht misschien niet zo heel veel, maar volgens het onderzoek gaat 18 procent van de stellen met dit leeftijdsverschil uit elkaar, in tegenstelling tot leeftijdsgenoten.

10 jaar leeftijdsverschil

Hoe groter het verschil, hoe kleiner de kans op slagen, want maar liefst 39 procent van de relaties zou hier op de klippen lopen. Natuurlijk hoef je niet te panikeren als jullie net tien jaar verschillen, want het is natuurlijk niet alleen de wetenschap die zegt of jullie al dan geen geweldig stel zijn. Toch?

20 jaar leeftijdsverschil

Maar liefst 95 procent kans op falen. Say what?

De helft van jouw ouderdom plus zeven

Dit is de gouden regel die heel veel mannen toepassen wanneer het op de minimumleeftijd van een vrouwelijke partner aankomt. En dat wanneer veel dames net een man willen die ouder is dan die gouden regel.

Bron: famme.nl – Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content