Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Alles op een rijtje dankzij deze 5 mindfulness-apps

Door De Redactie

Mindfulness is een onderbouwde aandachtstraining. Door middel van korte sessies leer je bewust aandacht geven aan ‘wat er hier en nu is’. Ideaal om even tot rust te komen en al je gedachten op een rijtje te zetten. Wij hebben voor jullie alvast de 5 beste mindfulness-apps opgelijst:

Headspace

Voor de beginners

Deze kleurrijke app is zo eenvoudig dat je in een mum van tijd de basis van mindfulness leert. Daarnaast is Headspace ook geschikt voor kinderen, o.a. dankzij de mooie illustraties. Bovendien zijn er naast de basic onderwerpen ook aparte mini-sessies zoals ‘vakantie’, ‘hardlopen’ en veel meer.  Voor de kideren zijn er sessies over ‘goedheid’, ‘kalmering’ en ‘focus’. Of het een all-in-one app is voor starters? Absoluut! Dus waar wacht je nog op?

PRIJS: € 9,99 per maand, € 5,99 per maand op jaarbasis, € 299,99 voor levenslange registratie.

Download in de App Store en Google Play Store.

Simple Habit

Voor altijd en overal

De app Simple Habit, is veelbelovend voor wie alle, maar dan ook echt àlle, soorten van mindfulness wil verkennen. Eerste keer? Personaliseren is de boodschap. Je maakt enkele keuzes tussen onderwerpen, maar geen paniek: je mag ze gerust allemaal aanduiden. Er zijn sessies over stress, angsten en productiviteit, maar ook over depressie, gezondheid, intimiteit en veel meer. Bovendien hoef je niet meer te doen dan enkel op de play-knop te drukken en zo start je je sessie op één-twee-drie, waar en wanneer je wilt. Daar hebben we toch wel 5 minuten voor over, hé?

Onze redactie testte deze app een maand lang, lees hier het resultaat!

PRIJS: $ 11,99/maand, $ 7,99/maand voor een jaar, $ 95,99/jaar

Download in de App Store en Google Play Store.

Aura

Voor de busy bees

Volgens Aura heeft iedereen recht op een goede start van de dag, maar ook op een goed einde natuurlijk. Je kunt de app op welk moment dan ook gebruiken. Wil je stress en angsten verminderen? Met sessies van 3 minuten, die gepersonaliseerd en geoptimaliseerd zijn voor jou, ben je al goed op weg. Daarnaast kun je ook je ervaring altijd quoteren, zo leert Aura meer over je stress -en angstenlevels, zodat je volgende sessie nog beter wordt.

Prijs: € 10,99 per maand, € 4,99 maand voor een jaar, € 52,50 per jaar, € 349,99 voor levenslange registratie.

Download in de App Store en Google Play Store.

Calm

Voor de schone slaapsters

Elke dag heeft de app Calm een nieuwe dagelijkse dosis mindfulness voor je klaarstaan. De naam zegt het zelf: kalm. De focus ligt dan ook op volledig ontspannen, voor je je dag begint of na een lange dag als je in je bed kruipt. Voor die laatste hebben ze nog een extraatje, want Calm heeft meer dan 100 verhaaltjes voor het slapengaan. Bovendien houdt de app ook bij hoeveel tijd je spendeert aan mediteren en berekenen ze welke sessies het beste bij jou passen.

Prijs: $ 12,99/maand, $ 59,99/jaar, $ 299,99 voor levenslange registratie.

Download in de App Store en Google Play Store.

Pacifia

Voor een heldere geest

De app Pacifia is zoals een goede vriendin die vraagt hoe het nu écht met je gaat. De app legt de nadruk op mentale gezondheid. Je geeft aan hoe je je voelt en aan de hand daarvan gaat Pacifia suggesties geven hoe je je beter kunt voelen. Misschien moet je wat meer tijd besteden aan je hobby of moet je wat meer slapen, de app onderzoekt samen met jou waar je pijnpunten liggen. En de mindfulness? Die komt in de vorm van meer dan 30 audiofragmenten, zoals begeleidende sessies en rustgevende geluiden.

PRIJS: € 8,99 per maand, € 53,99 per jaar, € 229,99 voor levenslange registratie.

Download in de App Store en Google Play Store.

Tekst: Yente Paesmans, Beeld: Pexels

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content