Alternatieven voor melk

Door De Redactie

Melk is niet altijd goed voor elk. Veel mensen zijn lactose-intolerant, al dan niet bewust, en kampen met verteringsproblemen. Wanneer ze dan uiteindelijk beslissen om melk te bannen, hebben ze het moeilijk. Hoe moeten ze de melk nu vervangen in hun dieet? Wij geven je enkele praktische tips.

De beste alternatieven

Amandelmelk

Je kunt het zelf maken of kant-en-klaar kopen in de winkel. Let dan wel op! Vaak wordt er suiker en andere additieven aan toegevoegd. Amandelmelk is caloriearm en is goed voor je hart- en bloedvaten, je suikerspiegel en je huid. Andere notenmelk (zoals cashew) is ook een prima alternatief.

Kokosmelk

Kokosmelk is een goede bron van gezonde vetten die je helpen bij het afvallen. Het wordt gemaakt van het vlees van een kokos, en er wordt meestal melk aan toegevoegd om het vloeibaarder te maken.

Geitenmelk

Geitenmelk bevat minder lactose dan koemelk. En is dus voor veel mensen vaak beter te verteren. Het bevat ook meer calcium en magnesium waardoor je botten en tanden sterker worden en je beter kan ontspannen.

Avocado

[LINK_TEXT id=3] geeft veel recepten de romige toets die je anders moeilijk kan vinden zonder melk of room.

Hoe pas je het toe in je dagelijkse leven?

  • Maak een gezondere versie van [LINK_TEXT id=4] met noten, zaden, bananen en kokoksmelk of amandelmelk.
     
  • Hou je van milkshakes? Dan kan je de melk vervangen door romige kokosmelk. Zet je kokosmelk in de koelkast, de dag erna kan je het vet (geschift van het water) er gewoon afscheppen, het water kan je weggooien.
     
  • Ben je gek op currygerechten? Dan zal je al snel zien dat je gerechten zelfs lekkerder zijn met een stevige scheut kokosmelk.
     
  • Chocomousse kan je perfect maken zonder melk. Mix een rijpe avocado, een rijpe banaan en wat cacaopoeder en je hebt een heerlijk dessert.

Lees ook:

[LINK_TEXT id=5]

[LINK_TEXT id=6]

Partner Content