Altijd koud? Met deze tips heb je het zo weer warm

Door Celine Werner

De verwarming op de hoogste stand, een kersenpitkussen onder een dik deken of een hete douche: het klinkt als muziek in de oren voor mensen die het altijd koud hebben. Ben ook jij een échte koukleum? Dan komen deze tips ongetwijfeld van pas!

11x warm aanbevolen tips

 1. Kleed je in laagjes: door je kleding in laagjes te dragen, hou je makkelijker je eigen lichaamswarmte vast. De ruimte tussen de laagjes heeft namelijk een isolerend effect. Zorg er daarnaast voor dat je kleren mooi aansluiten.
 2. Kies voor wol: synthetische stoffen zijn minder ideaal als je het vaak koud hebt. Prikt of kriebelt je wollen trui en draag je ‘m daarom liever niet? Klik dan gerust even door naar dit artikel.
 3. Zorg voor warme sokken: als je koude voeten hebt, dan heb je het dikwijls over je hele lichaam koud.
 4. Draag een panty onder je jeans: lekker warm en niemand die het ziet.
 5. Knuffel naakt: het is wetenschappelijk bewezen dat je het snelst warm krijgt wanneer je naakt met elkaar knuffelt.
 6. Warm je kleding op: leg je kledingstukken even op de verwarming vooraleer je ze aantrekt.
 7. Kook: niets zo verwarmend als een potje kokkerellen. En het is nog nuttig ook.
 8. Maak een potje gember-citroenthee: breng water aan de kook, doe er een paar blokjes gember en het sap van een halve citroen in, laat tien minuutjes koken en klaar is je heerlijk verwarmende drankje!
 9. Droog je haar: je verliest de meeste warmte langs je hoofd, dus ga zeker niet met nat of vochtig haar naar buiten.
 10. Maak een kersenpitje of warmwaterkruik warm: héérlijk voor in bed als je niet kunt slapen van de kou.
 11. Ga vaker naar buiten: door vaker in de koele buitenlucht te vertoeven, zul je het op termijn minder snel koud hebben. De cellen in je lichaam die koud opsporen, zorgen ervoor dat je haar- en bloedvaatjes verkleinen en de bloedcirculatie vertraagt. Hierdoor houdt je lichaam meer energie vast die het kan gebruiken om lekker warm te blijven.

Beeld: Getty Images

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content