Zo drink je voldoende water als het koud is buiten

Zo drink je voldoende water als het koud is buiten
Getty Images

Het mag dan wel fris zijn buiten, toch is het erg belangrijk om je lichaam genoeg te blijven hydrateren. Ook in de winter is het aanbevolen om dagelijks anderhalve liter water te drinken.

Tips om meer water te drinken in de winter

In de winter wordt de lucht droger en het temperatuurverschil tussen binnen en buiten groter. Voldoende water blijven drinken is dus erg belangrijk, ook al heb je misschien minder snel dorst. Gaat het moeilijk? We geven je graag enkele tips:

1Water bij het opstaan

Zet ‘s avonds voor je gaat slapen alvast een glas water op je nachtkastje, zodat je meteen bij het opstaan kunt drinken. Voor je het weet, heb je zo al heel wat water binnen!

2Kamertemperatuur

Kies voor water op kamertemperatuur of warm het zelfs een klein beetje op. Zo hoeft je lichaam minder hard te werken om ijskoud water te verwerken.

3Water tijdens de maaltijd

Drink een glas water voor en na elke maaltijd, of drink er twee terwijl je eet. Goed voor je spijsvertering én zo krijg je weer wat extra vocht binnen.

4Ook koffie en thee telt

De winter is ideaal om van een lekkere warme kop koffie of thee te genieten. Let er wel op dat je niet te veel cafeïne opneemt, want dit heeft een averechts effect. Wissel koffie en zwarte thee dus genoeg af met deca en kruidenthee.

De voordelen van water

Lukt het je maar niet om anderhalve liter water te drinken? Misschien kunnen deze weetjes je overtuigen!

  • Voldoende water drinken voorkomt spierpijn en pijn in de gewrichten.
  • Het verbetert je immuunsysteem en geeft je meer energie.
  • Water is ook erg goed voor je hersenen en geeft je productiviteit een boost.
  • Het voorkomt een droge keel, een droge huid en hoofdpijn of migraine.
  • Je huid straalt als je voldoende water drinkt!

Deze tips wil je vast ook even lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)