Blijven bewegen: 4 apps om vlotjes te joggen

Blijven bewegen: 4 apps om vlotjes te joggen
Getty Images

Bewegen blijft in tijden van corona een absolute must. Even de beentjes strekken en een fris luchtje scheppen. Goed om je stresslevel wat te doen zakken, maar vooral ook goed om stelselmatig conditie op te bouwen (zonder te overdrijven!). Met deze vier handige apps om te joggen zit je alleszins goed.

Train samen met Evy Gruyaert

Leren joggen terwijl je aangemoedigd wordt? Daarvoor moet je natuurlijk nog steeds bij Start 2 Run zijn. Heel wat atletiekclubs bieden de trainingen ook in groepsverband aan, maar lopen in groep moeten we helaas even on hold zetten. Gelukkig kun je dankzij de basisversie van de app alvast volledig gratis trainen.

Start 2 Run voor iOS en Android.

Volg je evolutie

Als je loopt, wil je weten hoe snel je gaat en welke afstand je in de benen hebt. Ook delen via sociale media hoort er tegenwoordig bij. Een extra duwtje om anderen te motiveren én in contact te blijven met elkaar. Runkeeper houdt alles bij in statistieken: handig als je er verschillende wil vergelijken en je evolutie wil nagaan.

Runkeeper voor iOS en Android.

Deel je prestaties met je vrienden

Bepaal je doel, hoe intensief je wilt trainen en de app geeft aan wanneer je moet gaan lopen en hoe lang. Bovendien kun je je live laten aanmoedigen door je facebookvrienden.

Nike Run Club voor iOS en Android.

Met een personal coach

De app ForMyFit lijkt aanvankelijk misschien niet zo hard te verschillen van andere apps, maar het voordeel van deze applicatie is dat hij echt op maat werkt. Je vult de vragenlijsten in, creëert je doelen en daarna kun je makkelijk trainen op het niveau van je eigen lichaam.

ForMyFit voor iOS en Android.

Wil je je vrienden en familieleden een hart onder de riem steken? Motiveer elkaar dan door een leuke sportfoto te delen op ons platform #wijhoudencontact!

Op zoek naar meer manieren om te bewegen of te ontspannen?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)