Weinig tijd om te sporten? Meer bewegen doe je dankzij deze tips

Weinig tijd om te sporten? Meer bewegen doe je dankzij deze tips

Meer bewegen is niet altijd zo makkelijk als je het erg druk hebt. Maar door er even bij stil te staan en enkele kleine dingen aan te passen, kom je al een heel eind verder.

Je agenda is je beste vriend

Een kort moment om even volledig te ontspannen en te bewegen, kun je makkelijk inplannen in je agenda. Er is altijd wel ergens een gaatje te vinden van een halfuurtje. Gebruik die tijd om alle stress even weg te werken.

Sporten kun je ook alleen

Is het moeilijk om met iemand af te spreken? Passen de uurroosters van de fitnesscentra niet in jouw planning? Kies dan voor een sport die je makkelijk alleen en op elk moment van de dag kunt uitvoeren, zoals joggen of fietsen.

Help, hoe train ik dan?

Toegegeven, alleen sporten betekent ook onbegeleid sporten. Er bestaan echter genoeg loop- en fietsschema’s die je makkelijk op weg kunnen helpen en er bestaan ook heel wat apps waarmee je snel en efficiënt kunt sporten.

Zorg voor je comfort

Doe je liever van thuis uit enkele oefeningen per dag? Zorg dan dat je al je spullen binnen handbereik hebt en zorg ook voor een comfortabel en stevig oefenmatje.

Streef naar meer

Kies een schriftje uit waarin je streefdoelen mooi bij elkaar staan, op korte én lange termijn. Als je na verloop van tijd resultaat ziet, dan zul je merken dat je vanzelf uitkijkt naar die dagelijkse portie beweging.

Kies voor de tweewieler

Snel nog wat boodschappen halen? Nog even langs de bakker? Laat je auto dan wat vaker aan de kant staan en kies voor de fiets. Want het zijn uiteindelijk de kleine dingen die het verschil maken.

Samen slank: we gaan ervoor!

Doe jij al mee aan de Samen Slank-challenge? Meer bewegen, gezonder eten of in het algemeen fitter worden: samen worden we de beste versie van onszelf! Twee keer per week ontvang je de Samen Slank-nieuwsbrief en bovendien kun je voor nòg meer motivatie terecht in de Goed in je vel met Libelle-groep. Klik snel hier voor meer informatie over de challenge en schrijf je in!

Lees meer:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)