Sporten in de kou? Zo kleed je je het best!

Door De Redactie

Gaan de temperaturen naar beneden? Dan schrappen we ‘meer sporten’ toch iets sneller van ons goede voornemens-lijstje. Laat je niet kennen! De juiste kleding geeft je zo weer zin om naar buiten te trekken. 

Zo kleed je je het best bij koud weer

  • Laagjes, laagjes, laagjes: Of je nu wandelt, roeit, fietst of loopt: laagjes brengen warmte. Van zodra je het té warm hebt, kun je een laagje verwijderen. Het zijn niet de materialen dat je warm houden, maar de warmte tussen de laagjes!
  • De onderste laag is de belangrijkste: Best geen katoen, het houdt het vocht vast en zo word je al snel nat. Een nauw aansluitende t-shirt uit een vochtafdrijvende stof bijvoorbeeld lycra, brengt je al een heel eind. Een korte mouw geeft extra warmte aan je bovenlichaam.
  • Middenlaag: Een t-shirt met lange mouwen uit een vochtafdrijvende stof schept extra warmte.
  • Een nekwarmer: Biedt bescherming tegen kou en wind, zonder veel plaats in te nemen. Merken zoals Buff bieden modellen aan in verschillende stoffen.
  • Een jas dat kan zuchten: Een goede loopjas ademt en laat het vocht afvoeren. Best winddicht en regenbestendig. Eentje met een kap beschermt je tegen een snijdende noordenwind.
  • Een looplegging: In de winter draag je best een nauw aansluitende hardloopbroek. Koop hem niet te strak, anders beperkt het je vrijheid. Bij koud weer onstaat er snel een isolerend warm luchtlaagje tussen de broek en je huid.
  • Bescherm je hoofd: De meeste warmte verlies je aan je hoofd. Kies een felle muts of oorwarmers en geniet van die warme oren.
  • Goed zittende sok: De fitting is belangrijker dan de dikte. Laat opnieuw de 100% katoenen sokken links. Ga voor een materiaal dat vochtafdrijvend is.

Met deze modieuze items zit je er warmpjes bij!

Looplegging, €24,99 bij Decathlon

De reflecterende streep zorgt voor extra zichtbaarheid tijdens die lange winteravonden.

Hardloopjasje, €64,95 bij Adidas

De brede rand onderaan geeft extra comfort. De mouwen zijn extra lang en afgewerkt met een opening. Zo kun je je handen warm houden tijdens die cruciale opwarming. Het model is vervaardigd uit ClimaLite, een uiterst ademende stof!

De perfecte loopsok, €9,95 bij Asics

Thermolegging, €19,99 bij H&M

 

Donkergrijze muts, €19,95 bij Asics

Nekwarmer met zilveren details, €21,95 bij Buff

Bron: Running Raw & Runinfo, Beeld: Decathlon

Nog meer sportief nieuws:

Partner Content