Bewezen: op stap gaan met vriendinnen is goed voor je gezondheid

Door De Redactie

Die lekkere brunch met je vriendinnen is misschien niet zo goed voor je lijn, maar wél voor je gezondheid in het algemeen. En dat is zelfs bewezen!

Gelukkiger en gezonder

Een Amerikaanse studie onderzocht hoe belangrijk vriendinnen zijn en welk effect ze hebben op je gezondheid. Daarvoor werd een studie op poten gezet waar bijna 200 000 mensen aan deelnamen.

En wat bleek uit de studie? Mensen die veel waarde hechten aan vriendschappen, voelen zich gelukkiger en gezonder dan mensen die vrienden minder belangrijk vinden. Dat effect nam nog toe naarmate ze ouder werden.

Positieve vriendschappen

In een tweede onderzoek werden zo’n 8000 vijftigplussers gevraagd naar de kwaliteit van hun vriendschappen. Ook hieruit komt een opmerkelijk weetje: mensen die vrienden als stresserend ervaren, lijden vaker aan chronische ziektes. De deelnemers die daarentegen positieve vriendschappen hebben, zijn in verhouding vaker gezond.

Minder stress

Waarom je van vrienden gelukkiger en gezonder wordt, is volgens de onderzoekers te wijten aan minder stress. En dat is dan weer goed voor het immuunsysteem. Iets leuks doen met je vriendinnen, een uitlaatklep hebben en daarbij gevoel hebben dat er iemand naar je luistert, is een ontspannende gedachte. Diepgaande vriendschappen zorgen voor minder stress én meer positiviteit. Echte vrienden hebben altijd het beste met je voor, dus is het nog niet zo gek dat ze een positief effect op je gezondheid hebben!

Libelle Vriendinnen: ontmoet een vriendin voor het leven

Ben je op zoek naar een maatje om zelf mee op stap te gaan? Zou je soms graag meer mensen om je heen hebben? Of mis je het gevoel ergens bij te horen? Neem dan zeker een kijkje op ons gloednieuw digitaal platform: Libelle Vriendinnen, waar nieuwe vriendschappen sluiten centraal staat!

In een paar klikken maak je je profiel aan en kom je meteen in contact met toffe vrouwen uit jouw buurt die dezelfde interesses hebben als jij. Gelijkgestemden vinden met wie je kunt kletsen, afspreken, zóveel fijne dingen kunt beleven was nog nooit zo makkelijk. En dat allemaal in een warme, vertrouwelijke omgeving. Benieuwd? Registreer je dan vandaag nog via libelle.be/vriendinnen!

Bron: RTL – Coverbeeld: Getty Images

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content