Daarom is praten tegen jezelf goed voor jou

Door Celine Werner

Ben je soms jouw eigen gesprekspartner? Waarom ook niet! Want praten tegen jezelf is zelfs goed: het activeert de hersenen én zorgt voor een betere focus. 

Psychologen Daniel Swigley en Gary Lupya deden hier onderzoek naar. Wat ze hieruit hebben kunnen vaststellen lees je hier:

Bevorderlijk voor de concentratie

Tegen jezelf praten helpt jou om je te focussen, afleidingen te laten voor wat ze zijn, en bovendien blijf je er rustig door. Een overweldigende situatie? Dan kun je met jezelf stap voor stap door het proces heen lopen. Hierdoor lijkt alles minder gecompliceerd en een pak duidelijker.

Een speech geven

Moet je binnenkort voor een groot publiek spreken? Dan doe je er goed aan om het eerst eens hardop voor jezelf uit te spreken. Zo oefen je je manier van praten, hoe je de mensen gaat aankijken en op welke dingen je exact moet letten. Ook een peptalk aan jouw adres werpt z’n vruchten af. Zo nu en dan een compliment aan jezelf geven is trouwens heel goed voor je zelfvertrouwen. Moet je zeker doen dus!

Heb jij soms ook een één-op-één-gesprek met me, myself and I?

Bron: margriet.nl – Beeld: gettyimages.be 

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content