Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Daarom moet je de draadjes van de banaan eten

Door Celine Werner

Bij het pellen van een banaan gooi je waarschijnlijk die onsmakelijk uitziende draadjes onmiddellijk in de vuilbak. En toch doe je dit beter niet, want deze vreemde sliertjes blijken goed voor je gezondheid. 

Daarom zijn ze gezond

De draadjes vormen namelijk een complex weefsel, dat voedingstoffen en water naar het fruit brengt. Hierdoor krijgt de vrucht voldoende voedingsstoffen, mineralen en vocht om te groeien. Maar ook nadat ze geplukt zijn, blijven er in die slierten nog mineralen en voedingsstoffen aanwezig, die ook voor jou erg gezond zijn.

Moeilijk om de draadjes van de banaan te eten?

Vind je het écht verschrikkelijk vies om de sliertjes op te eten? Dan kun je ze eventueel mee blenden in een smoothie, en merk je daar helemaal niets van. Maar ook bananenconfituur of –pannenkoekjes zijn in dit geval lekkere opties.

De juiste tros kiezen

Bananen zijn vaak geen lang leven beschoren, met onsmakelijke bruine vlekken tot gevolg. Wil je langer genieten van je tros? Lees dan hier onze tips.

Bron: libelle.nl – Beeld: gettyimages.be 

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!