Daarom zijn vriend(inn)en op het werk zo belangrijk voor je

Door De Redactie

Goed overeenkomen met je collega’s is natuurlijk superbelangrijk. Je werkt nauw met hen samen én ziet hen tenslotte meer op een dag dan je partner of kinderen. Nu blijkt dat ze belangrijker voor je zijn dan je denkt!

Gelukkiger

Verschillende studies tonen aan dat werknemers die goede collega’s hebben, veel gelukkiger zijn in hun job en persoonlijk leven. Ook fysiek scoren ze beter: sterke relaties zorgen voor minder stress, wat goed is voor het hart. Ze piekeren minder over het feit of ze goed in het team passen en hebben het gevoel dat ze op iemand kunnen rekenen.

Betere prestaties

Gelukkig zijn in je job, betekent ook betere prestaties op het werk. Mensen die gemotiveerd zijn, zijn productiever en minder snel afgeleid. Wie zich goed voelt in een team geeft ook sneller uiting aan ideeën, wat goed is voor je zelfvertrouwen en algemeen welzijnsgevoel. Zet je collega’s binnenkort dus nog maar eens in de bloemetjes: geef hen een complimentje en laat zien hoeveel ze voor je betekenen!

Beeld: iStock

Meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content