De plek waar je het snelst kilo’s aankomt, zegt veel over de oorzaak

Terwijl de een steeds kilo’s opslaat rond de billen, krijgt de ander te kampen met een buikje. Het is niet enkel een kwestie van genen, maar ook van te veel stress, chocolade of hormonen. 

Bijkomen doet iedereen op een andere plaats, maar dat heeft een oorzaak. Ontdek hier op welke plaats jij vooral aankomt en hoe je dat kunt oplossen!

Het bovenlichaam: voeding

Dit is de meest voorkomende vorm van overgewicht. Je eet gewoon te veel en dan vooral te veel suiker. Hou de grootte van je porties in de gaten en probeer iedere dag minstens 30 minuten te bewegen.

Billen en bovenbenen: hormonen uit balans

Dit komt vooral voor tijdens de puberteit, menopauze en andere momenten waarop hormonen niet meer in evenwicht zijn. Opeens zitten ze daar, die heupen. Vermijd lang zitten, roken en alcohol en train met gewichten.

Zwembandje: angst en stress

Mensen die niet lekker in hun vel zitten, grijpen snel naar (zoete) snacks. Gevolg: lovehandles die weinig met liefde te maken hebben. Probeer uit te vinden waardoor je je gestrest voelt en pak de oorzaak aan. Yoga helpt om kalm te worden en is ook nog eens goed voor je lichaam.

Buik en rug: inactiviteit

Was je vroeger een fanatieke sporter, maar lig je tegenwoordig liever 100 meter plat? Dan is de kans groot dat de lichaamsdelen die vroeger zo getraind waren, nu het meeste vet opslaan. Als je dit vet kwijt wilt, is het belangrijk om regelmatig wat te bewegen én gezond te eten. Dit houdt je stofwisseling aan de gang.

De buik: te veel alcohol

De bierbuik is geen mythe. Heb je vaak last van een opgezwollen buik en het idee dat alle kilo’s zich rechtstreeks daar opstapelen? Dan is alcohol waarschijnlijk de boosdoener. Dat gaat ook vaak gepaard met een moeizame ademhaling. Alle reden dus om een beetje te minderen.

Het onderlichaam: de genen

Zware benen hebben te maken met je genen. Maar dat betekent niet dat je er niets aan kunt doen. Hard- en traplopen de beste remedies om stevige benen aan te pakken.

Bron: Libelle.nl / Foto: GettyImages

Lees hier nog meer gezondheidstips:

 

Vorig artikel
Tripje Zuid-Afrika? Deze adresjes moet je zeker bezoeken
Volgend artikel
Rode Kruis-Vlaanderen is op zoek naar 40.000 nieuwe bloeddonoren

Comics Station Antwerp: dolle pret in het indoor pretpark volledig gewijd aan stripfiguren!

Geen tickets gewonnen op onze Comics Station Antwerp wedstrijd? Geen paniek. We hebben nog tickets over die we aan een heel voordelige prijs verkopen. Bereid je dus maar voor op een super leuk dagje uit. Ontmoet je favoriete stripfiguur, tal van interactieve elementen en doe-activiteiten én glij van de hoogste indoor glijbaan ter wereld! Koop dus snel je tickets aan een klein prijsje en laat de stripverhalen tot leven komen!

€15.00 €21.50