Deze lenteslaatjes zijn verborgen dikmakers

Door De Redactie

In de lente eten we al eens vaker een slaatje: lekker fris en goed voor de lijn. Maar let op voor verborgen dikmakers! Te veel dressing, brood of toppings zorgen voor een hoop calorieën. 

We weten allemaal dat we beter oppassen met de hoeveelheid brood dat we bij ons slaatje eten, maar er zijn nog heel wat geheime boosdoeners waardoor het aantal calorieën al snel de hoogte ingaat.

Je kiest de verkeerde groenten

Groenten zoals erwten en maïs zijn zetmeelrijk en bevatten daarom veel calorieën.  Deze groenten bevatten meer koolhydraten en wanneer je ze kookt, verandert het zetmeel in suiker. Kies daarom eerder voor worteltjes of artisjokken als aanvulling voor je [LINK_TEXT id=1].

Pas op met je dressing

Wanneer je vetvrij en caloriearm op de verpakking ziet staan, neem je dit beter met een korreltje zout. Vaak heeft men in dit geval gekozen om een ander ingrediënt toe te voegen om zo meer smaak te creëren. Probeer daarom eens om je eigen dressing te maken met een beetje azijn en olijfolie. Experimenteer met verschillende kruiden om je dressing af te werken.

Toppings zijn vaak de boosdoeners

Een klassieke fout: olijven in je salade. Deze lekkernijen zijn vaak ingemaakt en bevatten veel zout. Ook gedroogd fruit zoals rozijnen laat je beter links liggen. Ze zitten vol suiker en maken van je salade een caloriebommetje. Hou je van een fruitige toets? Dan kies je beter voor stukjes appel, mango of lekkere aardbeitjes.

Beperk je portie

Je zou het niet zeggen, maar ook wanneer je een salade eet, is de juiste portie belangrijk. Hoe meer sla op je bord, hoe meer extra’s je nodig hebt om je maaltijd op smaak te brengen. Ook welke soort sla je eet, maakt een verschil. Ijsbergsla of Romeinse sla bevatten minder voedingstoffen dan hun donkergroene alternatieven.

Partner Content