Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Detail of young people jogging together in nature with sun setting behind them.

Deze training zorgt ervoor dat je langer leeft

Natuurlijk is elk type sport goed voor je gezondheid, maar uit een recent onderzoek blijkt dat high-intensity interval training of hoge intervaltraining ervoor zorgt dat je langer leeft.

Snellere celvernieuwing

High-intensity interval training zorgt voor een verandering en snellere vernieuwing in de cellen van de sporter. De onderzoekers bestudeerden twee groepen van zowel jongeren als ouderen tot 80 jaar. De testpersonen werden onderling nog eens verdeeld in 3 groepen, die elk een ander soort oefening uitvoerden voor een bepaalde tijdspanne:

  • De eerste groep deed aan hoge intervaltraining,
  • de tweede aan gewichtheffen
  • en de laatste groep een combinatie van beide.

Uit het onderzoek bleek dat alle groepen voordelen ondervonden van het sporten, maar de groep die aan hoge intervaltraining deed, ondervond beduidend meer verbetering in hun gezondheid.

Meer proteïne

De onderzoekers ontdekten dat cellen zich sneller vernieuwen en dat er meer proteïne wordt aangemaakt bij high-intensity interval training. Het verouderingsproces wordt vertraagd, zowel bij de groep jongeren als de groep ouderen. Aan de slag dan maar!

Meer sportweetjes:

Partner Content