Geen tijd om te sporten? 4 tips om je op weg te helpen

Geen tijd om te sporten? 4 tips om je op weg te helpen

Kinderen, een job, vrienden … Sporten staat al snel onderaan het prioriteitenlijstje. Wij geven je alvast wat tips om toch wat meer te bewegen, ondanks de overvolle agenda!

1. Benut je gezinsuitstapjes ten volle

Staat er een gezinsuitstapje op de planning? Kies dan voor sportieve activiteiten of plaatsen waar je wat meer kunt bewegen. Ga bijvoorbeeld naar het strand en trek wat baantjes in de zee of ga wandelen. Probeer ook wat vaker met je kinderen mee te spelen, tikkertje, voetbal … qualitytime en een work-out in één!

2. Beweeg samen met de kinderen

Wil je sporten, maar is er niemand om op de kinderen te passen? Geen probleem, pak ze gewoon mee! Zo kunnen zij fietsen terwijl jij loopt of rennen ze gezellig met je mee. Wist je trouwens dat er een speciale buggy is ontwikkeld om mee te gaan hardlopen? Maar vergis je niet, het is zwaarder dan het lijkt! Je moet namelijk de buggy én je kind voortduwen.

3. Kies voor een actieve lunchpauze

De lunchpauze is het perfecte ogenblik om een halfuurtje te gaan sporten. Is er bijvoorbeeld een zwembad in de buurt? Ga dan even een paar baantjes trekken. Of pak je sportkleren mee en ga even naar de fitness. De kans is trouwens groot dat er tijdens de middag weinig volk is! En door ’s middags te sporten, heb je ’s avonds minder het gevoel dat je tijd hebt verloren.

4. Sport samen met vriendinnen

Alleen sporten kan soms saai zijn. Waarom zou je de sportmicrobe niet verspreiden? De volgende keer dat je afspreekt met vriendinnen, stel dan voor om iets actiefs te gaan doen (en laat het terrasje voor wat het is). Pak samen de fiets of ga een rondje rond het park joggen. Je vriendinnen zullen je dankbaar zijn! En een dagje gaan shoppen telt ook als sport, niet?

Nog niet voldoende? Probeer dan wat meer te bewegen tijdens je dagelijkse bezigheden.

Beeld: shutterstock

Lees ook zeker deze artikels:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)