Dit is dé gezondste wc-houding

Door Celine Werner

Hoe goed je wc ook zit en hoeveel je ook voor jouw moderne toilet betaald hebt, zorgt die niet meteen voor de meest gezonde wc-houding. Hieronder leren we jou een trucje om je ontlasting op een comfortabele én gezonde manier te laten gaan.

De ontlasting kan veel vertellen over jouw gezondheid. Maar wat veel mensen vergeten, is dat ook de houding van groot belang is. Zo blijkt dat hurkend de grote boodschap doen, zoals op veel plekken in Frankrijk en Azië, eigenlijk veel verstandiger is dan dit zittend te doen.

Deze wc-houding is het gezondst

Beter niet duwen

Wanneer je op een ‘normaal’ toilet gaat zitten, moet de ontlasting eerst een knik maken vooraleer die jouw lichaam kan verlaten. Hiervoor moet je soms flink gaan duwen, maar volgens dokters is het net niet goed dat je zo hard moet persen. Dit zou namelijk spataders, verstopping en zelfs beroertes kunnen veroorzaken.

Als je op je hurken naar toilet zou gaan, wordt het darmkanaal recht, waardoor alles drie keer zo snel uit het lichaam kan.

Dit is de oplossing

We beseffen natuurlijk wel dat je je mooie toilet niet zal inruilen voor een gat in de vloer, dat spreekt voor zich. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: een krukje. Plaats dit krukje onder de voeten waardoor alles in de juiste hoek komt.

Bron: margriet.nl

Ook interessant:

Partner Content