Op oudere leeftijd nog seksueel actief? Dan heb je een beter geheugen

Door Celine Werner

Goed nieuws voor koppels boven de vijftig die samen graag nog eens een partijtje stoeien: als je op oudere leeftijd nog seksueel actief bent, heb je een beter geheugen. Uit onze duim gezogen? Toch niet, deze conclusie werd gemaakt na wetenschappelijk onderzoek.

De resultaten waren te zien in Archives of Sexual Behavior. Voor dit onderzoek werden er 6016 vrouwen — van boven de vijftig uiteraard — onder de loep genomen. Ze kregen vragen voorgeschoteld over hun gezondheid, emotionele balans en over hun seksleven. Tot slot moesten ze ook een geheugentest ondergaan.

Regelmatig seks = een beter geheugen

De dames die geregeld seks hadden, scoorden beter op die geheugentest. Conclusie: frequente seks heeft een positief effect op je herinneringsvermogen op korte termijn.

Blijven onderzoeken

De onderzoekers vonden dus een relatie tussen de groei van de hippocampus (het geheugen van het zenuwstelsel) en seks. Uit een ander onderzoek van de Universiteit van Canada bleek ook al dat vrouwen met meer seks een beter geheugen hebben. Toch willen de onderzoekers graag nog meer onderzoeken uitvoeren om honderd procent zeker te zijn.

Nog andere dingen die helpen!

Wist je dat je met drie glaasjes champagne per dag dementie en de ziekte van Alzheimer kunt voorkomen? Of dat je je brein een boost kunt geven met groenten uit je eigen moestuin?

Heb jij soms nog trucjes om goed bij de pinken te blijven?

Bron: libelle.nl – Beeld: gettyimages.be 

Dit zal je vast ook interesseren:

Partner Content