Drie tips tegen voedselverspilling

Drie tips tegen voedselverspilling

Het klimaat is nog steeds een heet hangijzer. Ook wij kunnen iets doen. Met deze drie simpele tips gooi je minder voedsel weg!

Maak een weekmenu

Door op zondagavond na te denken over wat je de week erop wilt eten, ga je veel verspilling tegen. Een weekmenu is niet alleen heel gezellig – hang het op de koelkast en iedereen van het gezin weet dat het vrijdag spaghettidag is! -, je koopt geen overbodige producten meer in de supermarkt. Ook heel goed voor je portefeuille!

Besef hoeveel je weggooit

Waarschijnlijk weet je niet eens hoeveel voedsel je verspilt. Schrijf eens op wat je elke dag in de vuilnisbak gooit. Je zult verbaasd zijn. Ook leuk: steek een centje in een spaarpot als je eten moet weggooien. Benieuwd hoeveel je tegen het einde van de maand verzameld hebt!

Restjesdag

Reserveer één dag in de week als officiële ‘restjesdag’. Je koopt die dag niets nieuws, maar kijkt in je koelkast en maakt met de producten die er nog staan een – ongetwijfeld – origineel recept. Een groentensoep, ovenschotel of stoofpot is altijd lekker!

Ook interessant:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)