Een herfstdipje? 7 tips om je energie te boosten

Samen met Supradyn

Sombere dagen, koud weer, drukte op het werk, de eindejaarsfeesten die eraan komen… In de herfst verdwijnt je energie als sneeuw voor de zon. Met deze tips vind je je energie weer terug.

 1. Eet evenwichtig
  Een evenwichtige voeding geeft ons lichaam voldoende vitaminen en mineralen om goed te functioneren. Omdat we zélf geen vitamines aanmaken (met uitzondering van vitamines D en K), moeten we ze uit onze voeding halen. Maar niet iedereen slaagt erin om dagelijks 2 porties fruit, 300 g groenten en 4 zuivelproducten te eten, en 1 x per week vette vis op het menu te zetten. Slechts 5% van de Belgen eet voldoende groenten, nauwelijks 9% voldoende fruit. Voedingssupplementen kunnen dus goede bondgenoten zijn als je meer energie wil.
 2. Beweeg meer
  Zoek een sport die je humeur oppept! Een natuurloop in het bos, Afrikaanse dans of aquatrampoline: er bestaan zoveel leuke sportactiviteiten dat kiezen moeilijk wordt. Maar ook een korte, stevige wandeling van 15 minuten of een paar danspasjes op je favoriete song boosten je energie.
 3. Ga naar buiten
  Licht speelt een belangrijke rol in het reguleren van onze biologische klok. Die interne klok bepaalt dan weer de afgifte van bepaalde hormonen zoals serotonine. Ga dus minstens een uur per dag naar buiten, ook als het regent. Tuinieren, wandelen, de hond uitlaten… alles is goed!
 4. Slaap beter
  Zorg dat je niet alleen voldoende slaapt, maar ook goed slaapt. Kies ‘s avonds voor een lichte maaltijd en hou een vast slaapritueel aan. Ga elke dag op hetzelfde tijdstip slapen en sta ook op hetzelfde uur op. Verlucht je slaapkamer dagelijks en vermijd schermen (TV, tablets, gsm…) tot 30 minuten voor het slapengaan.
 5. Verminder stress
  Makkelijker gezegd dan gedaan! Om stress doeltreffend tegen te gaan, is het belangrijk om eerst de oorzaken te identificeren en daarna te proberen om er een oplossing voor te vinden. Wil je ontspannen of je stress kanaliseren, dan zijn relaxatie, mindfulness of sport goede hulpmiddelen.
 6. Verwen jezelf
  Een lekkere thee met een stukje chocolade, een massage of een dagje shoppen : jezelf verwennen doet deugd en boost je energie én je humeur. Heb je een hectisch leven? Gun jezelf regelmatig een verwenpauze zonder je schuldig te voelen.
 7. Vind je energie terug
  Om het effect van bovenstaande tips nog te versterken, kun je gedurende minimum 1 maand Supradyn® Energy nemen, een unieke combinatie van vitamines, mineralen en het actieve coenzym Q10, dat je helpt om je energie terug te vinden. Dit hooggedoseerd voedingssupplement is actief vanaf de eerste inname en uitermate geschikt voor mensen met een druk en dynamisch leven.

Ben je vijftigplusser? Probeer Supradyn® Vital 50+, dat ook ginseng van hoge kwaliteit en natuurlijk olijfextract bevat. Wil je jouw weerstand ondersteunen ? Dankzij een unieke combinatie van de hooggedoseerde antioxidanten vitamine C, A, E, selenium en zink ondersteunt Supradyn® Immune je weerstand wanneer je het nodig hebt.

Beschikbaar in de apotheek en parafarmacie, bij Kruidvat en online apotheken.

Test uw energielevel op www.supradyn.be/nl/energietest/

L.BE.MKT.10.2018.5499