Feitje van de dag: van leuke buren word je gelukkiger

Door Celine Werner

Mensen die een goede band hebben met hun buren zijn gelukkiger. En dat hebben we niet uit onze duim gezogen, maar dat blijkt uit een onderzoek van het CBS: het Centraal Bureau voor de Statistiek in Nederland.

Beter een goede buur dan een verre vriend

Uit het onderzoek blijkt dat 9 op 10 mensen die tevreden zijn over hun woonomgeving, ook effectief gelukkig zijn. En dan voornamelijk als ze een goede band hebben met hun buurt en buren.

Hoe dit komt? Mensen vinden het − bewust of onbewust − enorm belangrijk om zich verbonden te voelen met anderen. En als buurtbewoners veel sociale cohesie ervaren, is bijna iedereen ook tevreden met hun leven: maar liefst 97%. Mensen die dat niet ervaren in hun omgeving zeggen automatisch minder gelukkig te zijn, dat gaat om nog maar 69%.

Er is ook een ‘maar’

Maar wat met bewoners van een vrijstaande woning? Deze geven sneller aan tevreden te zijn met hun leven, dan mensen die in een appartementsgebouw wonen, en dus (te-)veel buren hebben, namelijk 97% tegen 88%.

En jij? Ga jij regelmatig op de koffie bij de buurvrouw?

Bron: libelle.nl & cbs.nl

It’s all about happiness:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content