wijn

Geen hoofdpijn na het drinken van wijn? Het kan (dankzij deze uitvinding)

Door Celine Werner

Toegegeven: een glaasje wijn kan al eens smaken. En zeker op een terrasje onder de stralende zomerzon! Alleen jammer dat je er de volgende dag vaak die vervelende hoofdpijn bij moet nemen.

Die hoofdpijn ontstaat door sulfiet: een conserveringsmiddel dat ervoor zorgt dat deze drank langer houdbaar is.

Wijn zonder hoofdpijn

Nederlandse onderzoekers zijn op zoek gegaan naar een middeltje om hoofdpijn te vermijden na het drinken van witte wijn. Daarom hebben ze een natuurlijke vervanger ontwikkeld voor sulfiet: Sure. Dit stofje bestaat uit citroenmelisse en een kruidenmengsel en heeft volgens de makers totaal geen invloed op de smaak van dit drankje. Met deze sulfiervervanger blijft de fles ongeveer nog een jaar houdbaar. Niet slecht, toch?

Enkel wit!

Sulfiet komt voornamelijk voor bij goedkopere witte wijnen, daarom zal het bedrijf Natural4Sure, dat de nieuwe wijn produceert, zich eerst richten op witte wijn.

Geen hoofdpijn= duurder prijskaartje

De flessen zijn spijtig genoeg een pak duurder dan een gemiddeld flesje, namelijk € 29,95 per stuk. De makers hopen de productie over een paar jaar zo te kunnen opschroeven dat dit product al voor € 4,95 per fles zou kunnen verkocht worden.

Dé ideale temperatuur

Dit alcoholische drankje drinken is al een kunst op zich, want het goedje mag niet te koud of te warm zijn. Hoe je je fles snel op de ideale temperatuur krijgt? Dat zie je hieronder. Santé!

Bron: margriet.nl – Beeld: gettyimages.be – Filmpje: youtube.com

Ook lezen:

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."