Genieten met een voedselallergie? Dat kan op deze plekjes

Door Isabelle Ignoul

Lekker zomeren zonder zorgen, voor mensen met een voedselallergie of -intolerantie is het een extra grote uitdaging. Daarom verzamelden we de leukste én lekkerste adresjes!

Opletten geblazen

Leven met een voedselallergie of een voedselintolerantie, het is niet zo evident. Zeker niet als je naar onbekende plekken trekt en nieuwe adresjes ontdekt. Want waar kun je nu terecht als je bijvoorbeeld intolerant bent voor gluten of koemelk? Omdat iedereen onbezorgd moet kunnen genieten van de vakantie, lijsten we een paar lekkere én veilige adresjes op. Noteren maar! 🙂

Genieten met een voedselallergie: onze tips

1

Limburg

’t Kremmeke in Stevoort: een ijssalon om je hartje op te halen, want naast heel veel overheerlijke ijssoorten, vind je er ook vegan varianten én zelfs glutenvrije hoorntjes. Ook diabetici kunnen hier onbezorgd van een ijsje genieten.

Kolmenstraat 51, 3512 Hasselt (Stevoort)

Botanique in Hasselt: hier doen ze niet moeilijk over speciale (dieet)wensen van klanten. Je smult van heerlijk glutenvrije burgers (én hamburgerbroodjes), vegan burgers, salades,… De setting en en het terras geven je bovendien een instant vakantiegevoel.

Zuivelmarkt 11/2, 3500 Hasselt

V-Kafee in Diepenbeek: relaxen in een prachtig vijverpark met vegan streetfood, dat klinkt als muziek in de oren. 100% plantaardige pasta’s, humus, gegrilde groenten, maar ook vegan kip sieren de kaart. Een vegan barbecue of picknick? Ook dat kan!

2

Antwerpen

Charlie’s in Antwerpen: cappuccino op basis van havermelk, een glutenvrij koekje bij de koffie, een volledig glutenvrij ontbijt of dessertje,… dit is heaven als je een voedselintolerantie hebt!

Volkstraat 66, 2000 Antwerpen

Feliks Coffee Bar in Lier: hier geniet je o.a. van superlekkere glutenvrije bagels en patisserie (en zelfs zonder ei of lactose). Een fijne cosy plek, met een zomers terrasje op straat.

Kartuizersvest 5, 2500 Lier

Borgo Gelato in Antwerpen: overheerlijke glutenvrije, lactose en suikervrije gelato (en nee, dat is géén roomijs)… wat een feest! Ze werken er bovendien met zoveel biologische en fairtrade ingrediënten.

Sint-Janstraat 50, 2140 Antwerpen (Borgerhout)

3

Vlaams-Brabant en Brussel

Forcado Pasteleria in Sint-Gillis en Ukkel: een tea-room waar je kunt genieten van de Portugese vibes (hallo vakantiesfeer!) én heerlijke pasteis (patisserie) met citroen, chocolade, speculoos, framboos,…. Heel wat van deze lekkernijen zijn glutenvrij en je merkt het verschil nauwelijks!

Charleroisesteenweg 196, 1060 Sint-Gillis

Waterloosesteenweg 1210, 1180 Ukkel

Chyl in Brussel: een groen plekje in het hart van de stad waar je je mag verwachten aan een gezonde keuken met seizoensgebonden producten. Hier vind je op de kaart ook gluten- en lactosevrije gerechten in vegetarische en zelfs veganistische bereidingen.

Rue de Belle-Vue 62, 1000 Brussel

Domus in Leuven: in deze ‘eetstaminee’ vind je niet alleen glutenvrije, vegetarische en veganistische gerechten op de kaart, maar ook glutenvrij bier. Hoera!

Tiensestraat 8, 3000 Leuven

4

Oost-Vlaanderen

Pomodoré in Gent: the place to be voor wie snakt naar lekkere versgemaakte én glutenvrije pasta.

Kasteellaan 487, 9000 Gent

De Boshoeve in Lembeke: gluten- en lactosevrij ontbijten kan hier op aanvraag, maar je vindt op de kaart ook een uitgebreide keuze aan gluten- en lactosevrije gerechten, van pasta’s tot pannenkoeken.

Ledestraat 64, 9971 Lembeke

Gust in Gent: uitgebreid gluten- en/of lactosevrij ontbijten en brunchen? Dat kan hier. Van ontbijtkoeken tot quiches… op aanvraag wordt er rekening gehouden met allergenen.

Papegaaistraat 55, 9000 Gent

5

West-Vlaanderen

#Food in Brugge: of je nu verlekkerd bent op een stukje vlees, of helemaal zot bent van plantaardig of allergeenvrij wilt eten,… hier ben je aan het juiste adres. Genieten maar!

Scheepsdalelaan 37, 8000 Brugge

Arlequino in Blankenberge: de zee en ijsjes, dat is een onafscheidelijk duo! Hier vind je gluten- en lactosevrije smaken. Smullen!

Kerkstraat 90, 8370 Blankenberge

Frituur & Veggie Eetboetiek Royal in Brugge: een heerlijk frietje smaakt altijd! Hier vind je vegan en vegetarische snacks, maar ook glutenvrije vleeskroketten, kipnuggets,…

Langestraat 181A, 8000 Brugge

Smaakt naar meer? Dan zal dit je ook interesseren:

 

 

 

 

Partner Content