Gezonder leven? Deze gezondheidsboeken wijzen je de weg!

Gezonder leven? Deze gezondheidsboeken wijzen je de weg!

Onze gezondheid, er is al veel over gezegd en geschreven. Want een gezonde geest in een gezond lichaam, het blijft een streefdoel voor ieder van ons. Maar toch blijkt dat in de praktijk niet altijd zo makkelijk. Deze gezondheidsboeken kunnen je misschien wel de juiste richting wijzen.

1 De Wellness Formule – Goedele Leyssen

De Wellness Formule

Slechts 8% van de mensen realiseert zijn goede voornemens. De rest blijft dromen dat ‘het ooit wel zal komen’. ‘Ik ga gezonder leven’ is een populair goed voornemen dat we keer op keer met veel enthousiasme maken, maar dat vaak heel snel verwatert. Dat is jammer, want goed voor onszelf zorgen ligt aan de basis van succes op alle andere vlakken in ons leven. In De Wellness Formule neemt Goedele Leyssen je mee door De Wellness Cirkel. Ontdek waar het bij jou verkeerd loopt en hoe je je goede voornemens kunt omzetten in krachtige rituelen voor een positieve mindset en een rustige geest in een kerngezond lichaam.

Goede Leyssen is een personal wellness expert, yoga- en meditatietrainer en holistisch voedingsdeskundige.

De Wellness Formule, € 24,99. Bestel hier.

2 Je gezondheid in eigen handen – Miek Maes

Je gezondheid in eigen handen

Veel mensen zijn ziek zonder te weten waarom. In haar gezondheidspraktijk ziet Miek dagelijks patiënten met allergieën, migraine, maag-, darm- en huidklachten, overgewicht, emotionele schommelingen en allerlei chronische aandoeningen en auto-immuunziekten. Vaak probeerden ze al tal van behandelingen uit, zonder resultaat. ‘Gezondheid begint op je bord‘, stelt Miek. In Je gezondheid in eigen handen toont ze met vele voorbeelden aan hoe onze voeding en onze gezondheid samenhangen. Het boek stoelt op 10 keukenroutines en bevat heel wat recepten en verrassende inzichten die kunnen helpen om gezond te worden en te blijven.

Miek Maes kreeg zelf tien jaar geleden te horen dat ze een auto-immuunziekte had. Ze zette alles op alles om te genezen en verdiepte zich in de voedingsgeneeskunde. Vandaag is ze gezondheidscoach met een drukbezochte praktijk, daarnaast geeft ze ook trainingen en workshops.

Je gezondheid in eigen handen, € 22,50. Bestel hier.

3 Goesting in gezondheid – Lynn De Merlier

Goesting in gezondheid

In Goesting in gezondheid zoomt Lynn De Merlier in op de ingenieuze werking van je darmen. Ze legt op een eenvoudige manier uit hoe je darmen de spiegel zijn van je lichamelijke én mentale gezondheid. Veelvoorkomende aandoeningen komen aan bod. Van zure oprispingen en leaky gut tot fibromyalgie, depressie en chronische vermoeidheid. Stress – dé kwaal van deze eeuw – wordt gelinkt aan wat je eet en welk effect dat heeft op je darmwerking en gemoed. Maar het blijft niet bij theorie. Lynn geeft ook voedingsadviezen en recepten mee.

Lynn De Merlier is een professioneel opgeleide osteopaat en voedingsdeskundige. Ze is gepassioneerd door gezonde voeding en wil mensen anders en gezonder, maar toch met smaak leren eten.

Goesting in Gezondheid, € 24,99. Bestel hier.

4 One Healthy Kitchen – Ellen Charlotte Marie

One healthy kitchen

Gezond en bewust eten hoeft niet saai te zijn. Dat bewees Ellen Charlotte Marie met haar eerste succesvolle boek One healthy family waarin ze haar passie voor kleurrijke fotografie combineert met gezond koken. In haar tweede boek One Healthy Kitchen borduurt de populaire Brugse foodie verder op haar beproefde recept. Ze schreef en fotografeerde meer dan 60 van haar heerlijke vegan en veggie gerechten. In dit boek toont ze dat een plantaardige keuken creatief, superlekker, snel én gezond kan zijn. Bovendien zijn bijna alle recepten gluten- en lactosevrij en bevatten ze geen geraffineerde suikers. Goed voor een gezond en energiek leven!

De Brugse foodie en fotografie Ellen Charlotte Marie is mama van vier kinderen en combineert haar passie voor gezond eten met haar liefde voor fotografie. En dat zie je duidelijk op haar instagramaccount. Haar foto’s en gerechten doen je watertanden!

One Healthy Kitchen, € 24,99. Bestel hier.

5 Stop de rush! – Leen Steyaert

gezondheidsboeken

Veel vrouwen leveren elke dag een strijd om overeind te blijven en hebben constant het gevoel dat ze het gevecht tegen de klok verliezen. Werk en privéleven combineren, continu multitasken, streven naar perfectionisme en controle en opboksen tegen faalangst en prestatiedwang kunnen bijzonder zwaar wegen in een maatschappij waarin vrouwelijke eigenschappen en kwaliteiten nog al te vaak als ‘zwak’ worden beschouwd.

Leen Steyaert durft de vraag te stellen of het wel gezond is dat vrouwen willen leven volgens de ‘mannelijke norm’. In Stop de rush! toont ze dat je op een andere manier toch je dromen kunt verwezenlijken. Daarnaast geeft ze een brede waaier van mogelijkheden om je hormonen en je zenuwstelsel op een natuurlijke manier in balans te brengen.

Leen Steyaert heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring in de complementaire en natuurgeneeskunde en is nutritioniste en menopauzeconsulente.

Stop de rush!, € 22,50. Bestel hier.

Wil je meer weten over gezondheid? Lees dan dit:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)