Getty Images

Genieten van de kleine dingen: zo ben je in 5 minuten zen

Door De Redactie

We maken het onszelf vaak lastiger dan het is. Onnodige stress die we makkelijker de baas zouden blijven mochten we wat meer genieten van de kleine dingen. Enkele pasklare tips die je helpen om in 5 minuten tijd even te genieten van de kleine dingen.

Moment voor jezelf

Genieten begint bij jezelf. Las daarom elke dag een momentje voor jezelf in. Dit hoeft niet eens zo lang te zijn. Je favoriete lied al zo lang niet meer gehoord? Dan is vandaag hét moment om oude deuntjes terug op te rakelen. Geen tijd is eigenlijk geen excuus, want een lied duurt amper vier minuten. Het zal je verbazen wat voor een opkikker zo’n moment kan zijn.

Echt kijken én luisteren

De schaterlach van een kind op de trein, het gekwispel van je hond, de prachtige bloemen in je tuin. Neem de tijd om er even bij stil te staan. Dikwijls zijn we zo gejaagd en zo aan het piekeren, dat we niet beseffen hoe mooi en inspirerend onze omgeving kan zijn. Stap je straks een overvolle trein op na een dag vol vergaderingen? Leg je focus dan eens op de stille weilanden die je door het raam ziet. Of neem een boek mee dat je altijd al eens wilde lezen. Het proberen waard.

Leef nu

Altijd zijn we wel met honderden dingen bezig die in de toekomst liggen. We maken ons zorgen over zaken die nu nog helemaal niet aan de orde zijn. En daardoor verpesten we ook onze dag. Denk maar aan de zondagen en aan hoe vaak je dan denkt aan maandag die er zit aan te komen. Zonde van je tijd. Geniet van je vrije dag en doe dingen die je écht leuk vindt.

Durf niets doen

Als je de mensen om je heen bekijkt dan is het duidelijk: iedereen heeft het druk, druk, druk. Veel mensen voelen zich dan ook schuldig als ze niets aan het doen zijn. Of als ze iets aan het doen zijn dat eigenlijk niet nuttig is. Want er zijn altijd wel dingen te doen in huis. Maar waarom zou je die dingen nu moeten doen? Durf genieten van het leven en durf ook eens een dag helemaal niets doen. Geen verwachtingen, geen taken, gewoon genieten.

Deze artikels vind je vast ook inspirerend:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content