Hechter dan een huwelijk: de band tussen hond en bazin!

Voor honden is Werelddierendag vandaag extra leuk! Nederlandse onderzoekers hebben namelijk gemerkt dat meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen zich beter voelen bij hun hond dan bij hun partner...

Van onschatbare waarde

1495 Nederlandse vrouwen namen deel aan een social media-enquête en de cijfers zijn best opmerklijk! 63% van de deelneemsters voelde zich beter bij hun hond dan bij hun partner. En 74% gaf aan dat ze liever tijd doorbrengen met hun hond dan met vrienden.

Volgens gedragstherapeut Sandra Dekker is dat niet zo gek. “Een hond is van onschatbare waarde voor iedereen. De meeste mensen zitten te veel in hun hoofd en zijn druk met dingen die moeten of verwacht worden. Honden brengen je terug naar je gevoel en naar wie je werkelijk bent. Ze accepteren je vervolgens onvoorwaardelijk.”

Goed voor je gezondheid

Uit het onderzoek blijken honden ook goed voor onze gezondheid te zijn. Zo’n 95% van de ondervraagden voelt zich minder eenzaam dankzij hun hond. En 88% geeft aan dat hun hond zorgt voor een flinke dosis dagelijkse beweging.

Waar blijft die puppy?!

Beeld: Getty Images

Lees ook zeker:

Partner Content