Heerlijk slapen doe je dankzij… je huisdier op bed!

Door De Redactie

Goed nieuws voor iedereen die z’n trouwe viervoeter op bed laat slapen. Het is niet alleen gezellig, het blijkt ook nog eens goed te zijn voor je nachtrust.

Uit onderzoek van de Mayo Clinic in Arizona in de Verenigde Staten blijkt dat je beter slaapt wanneer er een huisdier naast je ligt.

Het onderzoek was voornamelijk gericht op honden. De wetenschappers volgden 40 mensen zonder ernstige slaapproblemen maar mét een hond 5 maanden lang, 7 dagen per week en analyseerden daarbij hun nachtrust.

Niet onder de lakens

En wat bleek? Wanneer de proefpersonen hun hond in bed lieten slapen, sliep zowel hond als baasje beter. Overigens gold dit niet wanneer een hond onder de dekens sliep, want zo’n huisdier beweegt relatief veel.

Maar wie zijn of haar hondje aan het voeteneinde of op z’n minst heel dichtbij het bed liet slapen, sliep gewoonweg beter. Hoe dat komt? “Baasjes krijgen vaak een veilig gevoel en slapen daarom beter,” vertelt hoofdonderzoeker dokter Lois Krahn.

Quality time

“Daarnaast zijn veel baasjes overdag weg van huis, en door het huisdier in de slaapkamer te laten overnachten, creëer je makkelijk meer quality time met je hond.”

Bron: Libelle.nl – Beeld: Getty Images

Lees ook zeker deze artikels:

Partner Content