Het is bewezen: als je een zus hebt, sta je positiever in het leven

Door Jolien Thieleman

Dat zussen een speciale band hebben, staat buiten kijf. Jullie zijn samen opgegroeid en deelden zowat alles met elkaar. Maar wist je ook dat je zus belangrijker voor je is dan je dacht?

Als je een zus hebt, geef haar dan alvast een dikke knuffel. Want een onderzoek aan de universiteit van Ulster wijst uit dat je best veel aan haar te danken hebt. Mensen met een zus zijn namelijk positiever, kunnen beter omgaan met tegenslagen en hebben in het algemeen minder stress.

Betere communicatie

Volgens onderzoeker Tony Cassiddy is daar een logische verklaring voor. “De aanwezigheid van meisjes in een gezin zorgt ervoor dat er beter gecommuniceerd en meer gepraat wordt. Emotionele expressie is belangrijk voor een goede psychologische gezondheid.”

Ambitieuzer met een zus

Dankzij je zus sta je dus steviger in je schoenen, en er is nog meer. Mensen met een zus blijken ook heel wat ambitieuzer te zijn. De reden? Het is eigen aan de mens om onbewust beter te willen worden en doelen na te streven. Een zus in je leven moedigt dat alleen maar aan. Laat haar dus maar snel weten hoe belangrijk ze voor je is!

Bron: famme.nl

Dit vind je vast ook wel leuk:

Partner Content