Hormonen weer op hol?

Hormonen weer op hol?

Stukje chocolade?

Een onweerstaanbare drang naar chocolade? Dat is helemaal niet zo onlogisch want chocolade bevat veel fenylethylamine, een stof die belangrijk is voor de aanmaak van serotonine. Deze neurotransmitter speelt een rol in de regeling van je humeur, impulsiviteit en eetlust.

Let op je voeding

Probeer veel water te drinken en vervang suikerrijke snacks door een gezond tussendoortje. Zo blijft je bloedsuikerspiegel stabiel en wordt je minder prikkelbaar en nerveus.

Maak ‘m warm

Dompel een handdoek onder in heet water of warm een nat exemplaar op in de microgolfoven. Wring hem uit en doe er drie druppeltjes melisse- of lavendelolie op. Leg het warme kompres op je buik. Het kalmeert een verkrampte buik en helpt overtollig vocht afdrijven.

Minimassage

Leg je rechterhand op je voorhoofd, je linkerhand hou je op je achterhoofd. Hou dit even vol. Ook je oorschelpen van boven naar onder masseren doet goed. Omcirkel tot slot een paar keer per dag met je vlakke hand je navel, met de klok mee. Volgens de Chinese geneeskunde is je navel hét energiecentrum van je lichaam.

Koop een avocado

Onderzoek toont aan dat vitamine B6, terug te vinden in avocado’s en peulvruchten, PMS bestrijdt omdat het overtollig oestrogeen afbreekt.

Natuurkuur

De extracten van de kuisboombes zouden vochtophoping, gespannen borsten en hoofd- en rugpijn verminderen.

Wonderuitstapjes

Een leuke avond met je partner of een vriendin kan wonderen doen voor je humeur!

Actie, actie en actie!

Vrouwen die vaak sporten hebben duidelijk minder last van PMS. De reden? In de dagen voor je maandstonden daalt het oestrogeengehalte. Dat brengt je lichaam uit balans. Sporten kan de hormonenhuishouding helpen regelen en maakt komaf met spanningen.

Hallo, dokter?

Als je echt veel last hebt van PMS en veranderingen in je levensstijl niet helpen, praat je daar best over met je gynaecoloog of huisarts.

Doof die sigaret!

Probeer in de dagen van je maandstonden minder of helemaal niet te roken. Nicotine verergert de klachten.

 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)