Inpaktips voor een rimpelloze vakantie

Door De Redactie

Of je nu een rugzak of een luxekoffer, een sportzak of een mobiele kleerkast meeneemt op vakantie, inpakken blijft een vervelende taak. Met onze tips vergeet je niks én kom je kreukloos voor de dag!

1. Huiswerk

De hamvraag voor elke reiziger: wat ga ik meenemen? Check online het weerbericht van je vakantiebestemming. Blijf je voor een lange periode weg, informeer dan even welke faciliteiten er aanwezig zijn op je verblijfplaats. Als er een haardroger of strijkijzer aanwezig is, hoef je dat alvast niet meer mee te nemen.

2. Lijstjes maken

Om te voorkomen dat je terug thuis komt met een stapel ongedragen kleren kun je vooraf even overlopen wat je per dag nodig hebt. Neem niet te veel 'in geval van nood'-outfits mee.

3. Mix en combineer

Neem enkele basic kledingstukken mee, zodat je kunt combineren. Je kunt je houden aan twee of drie verschillende kleuren, zo heb je steeds een passend topje, broek en schoenen. Niet genoeg voor jou? Neem dan wat accessoires mee die weinig plaats innemen, zoals juwelen en sjaaltjes.

4. Pak tweemaal in

Alvorens je koffer boven te halen, leg je best alles wat je wilt meenemen voor je neer. Zo heb je een overzicht en kun je controleren of je niets vergeten bent. Je zult zo ook minder verleid worden om nog een extra T-shirt of nog dat éne paar schoenen mee te nemen. Daarna stop je alles in de koffer en overloop je nog eens wat je juist meeneemt.

5. Plastic

Plastic zakken zijn onmisbaar voor reizigers. Door kleren in stapeltjes in plastic zakken in te pakken, kreuken ze minder snel. Bewaar shampoo en schoenen altijd in zakken die je kunt afsluiten.

6. Kleding-wrap

In een rugzak of sporttas blijven je kleren niet altijd kreukvrij. Door je outfits op te rollen, bespaar je veel plaats en verminder je het kreuken.

7. Maten en gewichten

Met het vliegtuig op vakantie? Vergeet niet dat er een beperking geldt op het gewicht van je bagage. Kies een koffer die niet te groot is: een halfgevulde koffer is als een slazwierder voor je kleren. En een te zware koffer die je niet kunt dragen, is allesbehalve praktisch.

8. Noodgevallen

Je bagage verliezen is de nachtmerrie van elke vliegtuigpassagier. Stop waardevolle spullen zoals papieren, geld en je fototoestel daarom steeds in je handbagage, net als wat ondergoed, eventueel een reserveoutfit, medicijnen, contactlenzen…

9. Iets vergeten?

Maak je vooraf niet druk omdat je bang bent iets te vergeten. Waar je ook naartoe gaat, slechts twee dingen zijn echt onmisbaar: je identiteitsbewijs en geld.

Partner Content