Interessant: dit zegt jouw slaappatroon over je persoonlijkheid

Door Celine Werner

Vallen jouw ogen al halfdicht tijdens het journaal van zeven? Of ben je iemand die makkelijk tot een uur of drie ‘s morgens kan wakker blijven? Je zou het misschien niet verwachten, maar dergelijke zaken vertellen wel degelijk iets over jouw persoonlijkheid. 

Zo zit jouw persoonlijkheid in elkaar

Wakker voor je wekker

Dat je voor de wekker ontwaakt hoeft niet per se te betekenen dat je een ochtendmens bent. Dat wilt gewoon zeggen dat je in een gezonde routine zit, en dat je graag overal op tijd komt. Zo gaat dat nu eenmaal bij personen die alles onder controle (willen) hebben.

Vroege vogel

Slaap je nooit uit, zelfs niet in het weekend? Vroege vogels staan graag op tijd op, zodat ze voldoende tijd hebben om zich te douchen en uitgebreid te ontbijten. Ook op zaterdag en zondag doen ze dat met plezier, want in hun ogen is in bed blijven liggen verloren tijd. Dit zijn met andere woorden georganiseerde mensen, die wel houden van een uitdaging.

Laatkomer

Volgens slaapwetenschapscoach Chris Brantner, zijn er twee soorten mensen die altijd te laat komen: nachtbrakers en slaapverdrieters. Slaapverdrieters zijn mensen die ’s avonds niet op tijd naar bed kunnen en dit maar blijven uitstellen, waardoor ze veel te laat opblijven. Dit kan betekenen dat iemand bang is voor wat er zich de volgende dag zal afspelen. Nachtbrakers daarentegen houden van de nacht en zijn productiever in de late en zeer vroege uurtjes. Herken jij jezelf?

Snoozer

Als je meerdere keren op de snoozeknop drukt, betekent het niet dat je een nachtbraker of slaapverdrieter bent. Dikwijls zijn snoozers de mensen die wat ongeorganiseerd zijn, maar het zijn wél vaak de meest creatieve.

Bron: litedaily.com – Beeld: gettyimages.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content