Je man ziek in bed? Zo ga je ermee om!

Door Celine Werner

Is je man ziek en doet die alsof z’n laatste uur heeft geslagen ? Dat een verkouden partner soms wat overdrijft − en dat is soms nog zacht uitgedrukt − is voor menig vrouwen niets nieuws onder de zon. Maar op welke manier ga je hier eigenlijk het best mee om? 

Een haar in de boter vermijd je enkel door je partner niet te negeren en hem die verkoudheid op z’n eentje te laten uitzweten. Hieronder alvast een paar tips hoe je in zulke situaties kunt handelen, en hoe je voorkomt dat je zelf ziek wordt.

Je man ziek? Een paar tips!

Zo geneest hij sneller

Geef hem zo nu en dan wat Sambucol, ook wel bekend als zwarte vlierbessensiroop, en zorg ook dat hij voldoende Vitamine C en probiotica inneemt.

Geef hem z’n eigen nestje

Heb je een logeerkamer in huis? Maak hiervan dan tijdelijk een ziekenkamer. Zo vermijd je ten eerste al dat die jou sneller kan besmetten, en bovendien heeft hij dan ook meer plek in bed. En ruimte voor al die vieze zakdoeken en kommen kippensoep op het nachtkastje. Probeer er ook geregeld een raam open te zetten, zodat er genoeg frisse lucht naar binnen circuleert.

Zelfzorg!

Een paar handige (soms ook voor de hand liggende) trucjes als je zelf niet ziek wilt worden:

  • Drink genoeg water.
  • Probeer voldoende te slapen.
  • Mediteer
  • Was je handen verschillende keren per dag. Let er ook op dat je dit lang genoeg doet.

zieke man

En nu maar hopen dat die gauw weer de oude is!

Bron: purewow.com

Ook over relaties:

Partner Content