Feet in woollen socks by the Christmas fireplace. Couple sitting under the blanket, relaxes by warm fire and warming up their feet in woollen socks. Winter and Christmas holidays concept.; Shutterstock ID 348562265; Title: Libelle hygge

Ontdek het Deense recept voor geluk: hygge

Denemarken is het gelukkigste land ter wereld, ondanks het lange en koude winterseizoen. En dat hebben de Denen te danken aan hun levensmotto: hygge. Wat betekent hygge? We zochten het voor je uit.

Hygge heeft geen letterlijke vertaling in het Nederlands, maar wordt vaak omschreven als een gevoel van gezelligheid of samenhorigheid. Hygge is je focussen op dingen die er echt toe doen. Veel tijd doorbrengen met je familie en vrienden, weg van de televisie, tablet en smartphone. Genieten van de kleine dingen des levens. Een handleiding om hygge in huis te halen:

1

Kaarslicht

Wist je dat Denen per inwoner meer kaarsen branden dan alle Europeanen samen? Kaarslicht creëert een sfeer van gezelligheid en intimiteit. Dit windlicht met sterren is dan ook very hygge.

2

Knitwear

Hyggy Chic. Ja, het is een bestaande term! Gezellige cardigans, wollen truien en zachte materialen: onmisbare kledingitems voor een hygge levensstijl. Deze lange cardigan heeft een fijne sjaalkraag en houdt je dankzij de wolmengeling lekker warm.

3

Sfeer in huis

‘Do small things with great love’. Helemaal hygge, zo’n quote voor aan de muur die je zelf kunt maken. Installeer je gezellig in de zetel met dit mooie borduurpakket en een warme kop thee erbij.

4

Update je loungewear

Comfortabele kleding waarin je thuis kunt ontspannen na een drukke dag maakt onderdeel uit van de hygge-lifestyle. Deze streelzachte rendierpyjama is te mooi om alleen maar ‘s nachts aan te trekken, dus draag ‘m gerust als homewear. Het extra knuffelgehalte is een fijn hygge-extraatje!

5

Warme drank

Vergeet een hippe gin-tonic of klassieke cava. Wil je echt hygge gaan tijdens de feestdagen dan je kies je beter voor warme dranken. Warme appelcider met rum is een prima keuze!

6

Meer hygge?

Heb je zin gekregen om het concept hygge helemaal te omarmen? In het boek Hygge van Meik Wiking vind je praktische stappen en tips om zelf meer hygge te leven, ondersteund door Meik Wikings onderzoek aan het Happiness Research Institute. Haal het nu in huis.

Nog meer kerst:

Partner Content