© Getty Images

Koselig is het nieuwste geluksconcept voor 2020

Door Rani Merckx

Noorwegen prijkt al jaren bovenaan de ranglijst van de gelukkigste landen ter wereld. Als de primus van de (geluks)klas met een nieuw levensmotto afkomt, spitsen we dus maar beter de oren. Na het gezellige Deense hygge en de Japanse Ikigai duikt er een nieuw gelukscredo op: Koselig.

Hygge en Koselig: het verschil

Zowel het Deense Hygge als het Noorse Koselig draaien om knusheid, gezelligheid en samenhorigheid. Enkel de setting is anders. Waar het bij Hygge draait om JOMO (joy of missing out, nvdr.) ligt het bij Koselig net iets anders:

Hygge

Bij dit levensmotto draait alles om gezelligheid, geluk en leven in het nu. JOMO als rode draad, waarbij het missen van feestjes of andere drukke sociale gelegenheden nét voor vreugde zorgt. Je vertoeft liever binnen met je geliefden, weg van alle drukte en sociale verplichtingen!

Koselig

Ook hier draait het om gezelligheid met vrienden en familie. Je blijft – in tegenstelling tot Hygge – niet in je warme cocon zitten, maar trekt naar buiten om mooie momenten met vrienden te beleven. Bij voorkeur mét warme drankjes, dekentjes en een knisperend kampvuur, natuurlijk. Héérlijk!

Zo maak jij het gezellig met Koselig

Koselig, da’s écht gezellig. Zo pas je het toe:

1

Kook comfortfood

Hartverwarmend en rustgevend, da’s comfortfood. Het is eten waar je blij van wordt. Als troost voor jezelf of om er samen met vrienden en familie van te genieten. Wat dacht je van een lijf- en hartverwarmende stoemp of slow food? Jammie!

Ontdek hier heerlijke slow food-recepten!

2

Gezellig aan het vuur

Hoewel we tijdens de wintermaanden liever binnen zitten, is het met een terrashaard echt heerlijk vertoeven buiten. Gezelligheid troef!

Met deze tips creëer je een sfeervol winterterras met een tuinhaard.

3

Heerlijke warmhouders

Niets leukers dan terug op temperatuur komen met een lekker, warm drankje. Een kopje koffie, thee of één van deze warmhouders vallen vast in de smaak!

4

Word Libelle-vriendin

Dit alles is zo veel aangenamer met een goede vriendin(nen) aan je zijde. Ben jij op zoek naar een maatje om mee op stap te gaan? Of zou je soms graag meer mensen om je heen hebben? Sluit je dan zeker aan bij ons nieuwe Libelle Vriendinnen-platform, dé plek waar nieuwe vriendschappen sluiten centraal staat!

Hou het vooral simpel, en geniet van het gezellig samenzijn in openlucht.

 

Bron: hln.be & libelle.nl.

Meer over vrienden:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Partner Content